arlandagk_panorama
Drakegården på Stora gatan i SigtunaFoto: Streetview

Drakegården får kontaktcenter

Drakegården i Sigtuna ska öppna upp kontaktcenter och turistbyråverksamhet med start 1:a maj.

centrum_pask

Efter beslut i Kommunstyrelsen kommer det att bli kommunalt kontaktcenter och turistbyråverksamhet i centrala Sigtuna med start 1:a maj. Verksamheten kommer att bedrivas i Drakegården. Sedan tidigare sitter Destination Sigtuna i lokalerna, enligt beslutet från Kommunstyrelsen ska deras uppdrag bli mer strategiskt än operativt och kommunens engagemang i bolaget ska minska så att det motsvarar den ägarandel man har.

I och med det kommer driften av Drakegården tas över av kommunen och den kommer att anpassas efter den nya verksamheten, Destination Sigtuna kommer att flytta upp sin verksamhet på övervåningen är det tänkt. Till hösten kommer Drakegårdens kommunala verksamhet att vara i full drift.

valsta_utveckling
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
fme_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

defacto_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

bonava_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
defacto_outsider
fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
colorama_april