defacto_pan2020
Drakegården på Stora gatan i SigtunaFoto: Streetview

Drakegården får kontaktcenter

Drakegården i Sigtuna ska öppna upp kontaktcenter och turistbyråverksamhet med start 1:a maj.

centrum_artikel

Efter beslut i Kommunstyrelsen kommer det att bli kommunalt kontaktcenter och turistbyråverksamhet i centrala Sigtuna med start 1:a maj. Verksamheten kommer att bedrivas i Drakegården. Sedan tidigare sitter Destination Sigtuna i lokalerna, enligt beslutet från Kommunstyrelsen ska deras uppdrag bli mer strategiskt än operativt och kommunens engagemang i bolaget ska minska så att det motsvarar den ägarandel man har.

I och med det kommer driften av Drakegården tas över av kommunen och den kommer att anpassas efter den nya verksamheten, Destination Sigtuna kommer att flytta upp sin verksamhet på övervåningen är det tänkt. Till hösten kommer Drakegårdens kommunala verksamhet att vara i full drift.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider