sap_pan
Roland Cedermark blev 82 år gammal och tillbringade de sista åren i livet i Märsta.Foto: Pressfoto/roland-cedermark.se

Dragspelsartisten Roland Cedermark har avlidit

Artisten Roland Cedermark som bodde i Märsta har avlidit.

Dala-Demokraten var först att rapportera om att den folkkäre artisten Roland Cedermark avlidit natten till julafton. Han bodde sista tiden av sitt liv på ett äldreboende i Märsta.

Under sin karriär har Cedermark gett ut ett 30-tal album som sålts i över två miljoner exemplar. Han spelade allt från rock till visor på dragspelet, han tolkade även artister som Elvis Presley och Evert Taube skriver Aftonbladet. Utöver det skrev han låtar till Vikingarna, Thorleifs och Ingmar Nordströms. Roland Cedermark blev 82 år gammal

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

mp_helsida_april

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

ewas_helsida
helsida_sfs
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
mp_outsider2022
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
event_outsider
moderat_outsider
outsider_social
sfs_out
ridskola_2020_outsider