defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild

Drabbade ersätts inte

Under en tid har drabbade av Nordearånet försökt få ersättning för föremålen som funnits i bankfacken men banken har nekat.

centrum_artikel

Ett okänt antal personer drabbades i samband med Nordearånet i höstas, det rör sig om minst tre personer vad märsta.nu erfar. Men polis eller Nordea har inte gått ut med exakta antalet. Sedan rånet har ett flertal drabbade hört av sig till märsta.nu med anledning av att Nordea inte ersätter för föremål som förvarades i bankfacken.

Handlar om miljonbelopp
På lördagen rapporterade Aftonbladet om paret Naim och Maj-Britt som förvarade smycken från bröllop, förlovningar, konfirmationer och annat i bankfacken.
– Det är miljonbelopp det handlar om, men det är inte bara pengarna. Det är också historien bakom allt, säger Naim till Aftonbladet.

Behövde teckna egen försäkring
Nordea hänvisar till att drabbade måste teckna en egen försäkring för det som ligger i bankfacket, detta eftersom facket är en del av innehavarens privata sfär och att banken inte vet vad som ligger i det, banken kan därför inte försäkra det, enligt bankens svar till tidningen.

Låg i inbrottssäkert valv
Naim menar att de inte fått information om att man ska försäkra bankfack på ett speciellt sätt, i så fall hade man tecknat en försäkring. Samtidigt uppger Nordea på sin hemsida att bankfacken ligger inne i ett brand- och inbrottssäkert valv enigt Aftonbladet. Försäkringen som paret har via Moderna försäkringar täcker generellt mellan 30 000-60 000 kronor när det gäller stöld utanför bostaden.

Kritiserar kommunikationen
Paret är också kritiska till bankens kommunikation, det tog ett tag innan de fick reda på att deras saker var stulna, trots att de läste om stölden samma dag. Efter två veckor fick dem besked. Först i februari fick de en specifik handläggare, de tänker även anmäla banken till Allmänna reklamationsnämnden. Föremålen hade inte bara ett materiellt värde för familjen utan även ett affektionsvärde. Efter stölden har Maj-Britt haft problem med sova och fysiska besvär som ont i magen och oro.
– Varför ska man ha ett bankfack då? Man har ju det för att det viktigaste man har inte ska bli stulet , säger Maj-Britt till Atonbladet.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh