moderat_jul_nyar
Foto: MMS-Bild

Drabbade ersätts inte

Under en tid har drabbade av Nordearånet försökt få ersättning för föremålen som funnits i bankfacken men banken har nekat.

Ett okänt antal personer drabbades i samband med Nordearånet i höstas, det rör sig om minst tre personer vad märsta.nu erfar. Men polis eller Nordea har inte gått ut med exakta antalet. Sedan rånet har ett flertal drabbade hört av sig till märsta.nu med anledning av att Nordea inte ersätter för föremål som förvarades i bankfacken.

Handlar om miljonbelopp
På lördagen rapporterade Aftonbladet om paret Naim och Maj-Britt som förvarade smycken från bröllop, förlovningar, konfirmationer och annat i bankfacken.
– Det är miljonbelopp det handlar om, men det är inte bara pengarna. Det är också historien bakom allt, säger Naim till Aftonbladet.

Behövde teckna egen försäkring
Nordea hänvisar till att drabbade måste teckna en egen försäkring för det som ligger i bankfacket, detta eftersom facket är en del av innehavarens privata sfär och att banken inte vet vad som ligger i det, banken kan därför inte försäkra det, enligt bankens svar till tidningen.

Låg i inbrottssäkert valv
Naim menar att de inte fått information om att man ska försäkra bankfack på ett speciellt sätt, i så fall hade man tecknat en försäkring. Samtidigt uppger Nordea på sin hemsida att bankfacken ligger inne i ett brand- och inbrottssäkert valv enigt Aftonbladet. Försäkringen som paret har via Moderna försäkringar täcker generellt mellan 30 000-60 000 kronor när det gäller stöld utanför bostaden.

Kritiserar kommunikationen
Paret är också kritiska till bankens kommunikation, det tog ett tag innan de fick reda på att deras saker var stulna, trots att de läste om stölden samma dag. Efter två veckor fick dem besked. Först i februari fick de en specifik handläggare, de tänker även anmäla banken till Allmänna reklamationsnämnden. Föremålen hade inte bara ett materiellt värde för familjen utan även ett affektionsvärde. Efter stölden har Maj-Britt haft problem med sova och fysiska besvär som ont i magen och oro.
– Varför ska man ha ett bankfack då? Man har ju det för att det viktigaste man har inte ska bli stulet , säger Maj-Britt till Atonbladet.

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_helsida
happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

colorama_jul
defacto_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

nrh
connys
teatergrillen_outsider