arlandagolf_pan_aug
Chelsea och mamma MadelaineFoto: Privat

Chelsea nekas skolskjuts

Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Med en månads varsel har Sigtuna kommun avslagit Madeleine och dottern Chelseas begäran om skolskjuts till en förskola för döva barn i Sollentuna. Madelaine fick slåss för att få plats på skolan för ett år sedan då hon ansåg att den förskola som Sigtuna kommun hänvisade till inte tillgodosåg Chelseas behov, hon fick rätt efter en lång process.

I samband med att hon fick platsen på förskolan fick hon även skolskjuts, men det ska ha varit ett misstag enligt kommunen. Skolskjuts ska hon inte ha rätt till och det har man nu rättat till i och med att hon nekas skjutsen:
– Förskolebarn har inte rätt till skolskjuts då förskola är frivillig och inte obligatorisk. Skolskjuts erbjuds endast för grundskolan på grund av skolplikten.

Barn- och ungdomsförvaltningen skriver i ett mail till märsta.nu att det var en miss som nu rättats till i samband med att Chelsea hade skolskjuts:
– Om en vårdnadshavare väljer att placera sitt barn på en förskola/skola utanför kommunen och därmed tackar nej till den förskola/skola som tillgodoser barnets behov som erbjuds inom kommunen har man inte rätt till taxiresor för sitt barn.

Madelaine tycker att kommunens beslut är konstigt och hänvisar till att barn boende i Täby, Sundbyberg och Järfälla som går på den aktuella förskolan har skolskjuts från sin kommun. Förändringen för Madelaines tillvaro kommer även få drastiska förändringar i och med att hon är ensamstående med två barn och börjar arbeta 7.30. Chelsea är van att få åka med skolskjutsen varje morgon.
– Så att försöka pussla ihop att hinna köra fram och tillbaka till Sollentuna varje dag blir en fruktansvärd stress både för mig och för barnen, det medför att jag kommer att komma sent till jobbet varje dag och få ytterligare förlorad inkomst! Har redan kortare arbetstid då jag jobbar enbart 75 procent för att Chelsea ska orka med sina dagar i förskolan.

colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar
kontor_thaifong

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

defacto_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
colorama_april
connys
sportfiske_sommar