centrum_jul_panorama
Chelsea och mamma MadelaineFoto: Privat

Chelsea nekas skolskjuts

Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

defacto_jul_artikel

Med en månads varsel har Sigtuna kommun avslagit Madeleine och dottern Chelseas begäran om skolskjuts till en förskola för döva barn i Sollentuna. Madelaine fick slåss för att få plats på skolan för ett år sedan då hon ansåg att den förskola som Sigtuna kommun hänvisade till inte tillgodosåg Chelseas behov, hon fick rätt efter en lång process.

I samband med att hon fick platsen på förskolan fick hon även skolskjuts, men det ska ha varit ett misstag enligt kommunen. Skolskjuts ska hon inte ha rätt till och det har man nu rättat till i och med att hon nekas skjutsen:
– Förskolebarn har inte rätt till skolskjuts då förskola är frivillig och inte obligatorisk. Skolskjuts erbjuds endast för grundskolan på grund av skolplikten.

Barn- och ungdomsförvaltningen skriver i ett mail till märsta.nu att det var en miss som nu rättats till i samband med att Chelsea hade skolskjuts:
– Om en vårdnadshavare väljer att placera sitt barn på en förskola/skola utanför kommunen och därmed tackar nej till den förskola/skola som tillgodoser barnets behov som erbjuds inom kommunen har man inte rätt till taxiresor för sitt barn.

Madelaine tycker att kommunens beslut är konstigt och hänvisar till att barn boende i Täby, Sundbyberg och Järfälla som går på den aktuella förskolan har skolskjuts från sin kommun. Förändringen för Madelaines tillvaro kommer även få drastiska förändringar i och med att hon är ensamstående med två barn och börjar arbeta 7.30. Chelsea är van att få åka med skolskjutsen varje morgon.
– Så att försöka pussla ihop att hinna köra fram och tillbaka till Sollentuna varje dag blir en fruktansvärd stress både för mig och för barnen, det medför att jag kommer att komma sent till jobbet varje dag och få ytterligare förlorad inkomst! Har redan kortare arbetstid då jag jobbar enbart 75 procent för att Chelsea ska orka med sina dagar i förskolan.

happyhomes_2019
defacto_jul

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

centrum_jul_helsida

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

colorama_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
greeknight_outsider
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
julbord