defacto_pan
Chelsea och mamma MadelaineFoto: Privat

Chelsea nekas skolskjuts

Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

banner_juni_artikel

Med en månads varsel har Sigtuna kommun avslagit Madeleine och dottern Chelseas begäran om skolskjuts till en förskola för döva barn i Sollentuna. Madelaine fick slåss för att få plats på skolan för ett år sedan då hon ansåg att den förskola som Sigtuna kommun hänvisade till inte tillgodosåg Chelseas behov, hon fick rätt efter en lång process.

I samband med att hon fick platsen på förskolan fick hon även skolskjuts, men det ska ha varit ett misstag enligt kommunen. Skolskjuts ska hon inte ha rätt till och det har man nu rättat till i och med att hon nekas skjutsen:
– Förskolebarn har inte rätt till skolskjuts då förskola är frivillig och inte obligatorisk. Skolskjuts erbjuds endast för grundskolan på grund av skolplikten.

Barn- och ungdomsförvaltningen skriver i ett mail till märsta.nu att det var en miss som nu rättats till i samband med att Chelsea hade skolskjuts:
– Om en vårdnadshavare väljer att placera sitt barn på en förskola/skola utanför kommunen och därmed tackar nej till den förskola/skola som tillgodoser barnets behov som erbjuds inom kommunen har man inte rätt till taxiresor för sitt barn.

Madelaine tycker att kommunens beslut är konstigt och hänvisar till att barn boende i Täby, Sundbyberg och Järfälla som går på den aktuella förskolan har skolskjuts från sin kommun. Förändringen för Madelaines tillvaro kommer även få drastiska förändringar i och med att hon är ensamstående med två barn och börjar arbeta 7.30. Chelsea är van att få åka med skolskjutsen varje morgon.
– Så att försöka pussla ihop att hinna köra fram och tillbaka till Sollentuna varje dag blir en fruktansvärd stress både för mig och för barnen, det medför att jag kommer att komma sent till jobbet varje dag och få ytterligare förlorad inkomst! Har redan kortare arbetstid då jag jobbar enbart 75 procent för att Chelsea ska orka med sina dagar i förskolan.

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

defacto_helsida
happyhomes_2019
banner_juni_helsida
sommar
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
video

Här vattenbombas branden

Blåljus Branden vid Skoby utanför Arlanda pågår för fullt och lär dröja innan den är släckt. Helikopter vattenbombar under dagen och kvällen.

sbrf_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

colorama_april2
fme_helsida
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
nrh
midsommar_valsta_outsider
colorama_april
connys
fme_outsider
defacto_outsider