bostadsformedling
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Döms till fängelse efter frontalkrock

En man från kommunen döms efter att ha orsakat en frontalkrock i Rosersberg sommaren 2018.

centrum_artikel

Mannen som hade indraget körkort på grund av synfel satte sig ändå i bilen och körde ute i kommunen. Vid Hargsbro i Rosersberg gav han sig på en omkörning och krockade då med en annan bil som det färdades en kvinna i. Hennes bil voltade och hon ådrog sig allvarliga skador, hon fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. I domstolshandlingarna beskrivs omkörningen som ett ”självmordsförsök”.

Rätten anser att mannen varit medveten om att han inte får köra bil men ändå valt att göra det. Han har till följd av sitt agerande orsakat en person allvarliga skador och visat likgiltighet för andra människors liv och egendom. Han döms för vållande till kroppsskada till två månaders fängelse och ska till kvinnan betala 77 000 i skadestånd samt även betala skadestånd till försäkringsbolaget på 140 000 kronor. Bilägaren som var en kvinna frikänns från åtal gällande tillåtande av olovlig körning.

centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider