defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för vansinnesfärd genom Sigtuna

Två män i 20-årsåldern döms för en vansinnesfärd genom Sigtuna: - Det gick minst 100 kilometer i timmen, sa ett vittne.

centrum_artikel

Sommaren 2018 körde en man genom Sigtunas små gator i närmare 100 kilometer i timmen, föraren var även påverkad av narkotika och alkohol. Färden tog slut på Vibyvägen men startade flera kilometer tidigare vid Prästgatan. De körde också med ett punkterat däck. På Vibyvägen misshandlade två vittnen som kommit till platsen och som hade följt efter under vansinnesfärden.

Även en polisman som kom till Vibyvägen utsattes för en spark då en av männen riktade en spark mot polismannens huvud som dock träffade halsen. De båda männen säger sig inte minnas något av färden men det är klarlagt att båda turades om att köra bilen. Den man som misshandlade både vittnet samt sparkade en polisman får ett strängare straff, han döms till två månaders fängelse. Den andra mannen döms till en månad.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
prima_helsida
januari_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

meko_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
nrh
connys
moderat_outsider_jan
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out