moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för vansinnesfärd genom Sigtuna

Två män i 20-årsåldern döms för en vansinnesfärd genom Sigtuna: - Det gick minst 100 kilometer i timmen, sa ett vittne.

Sommaren 2018 körde en man genom Sigtunas små gator i närmare 100 kilometer i timmen, föraren var även påverkad av narkotika och alkohol. Färden tog slut på Vibyvägen men startade flera kilometer tidigare vid Prästgatan. De körde också med ett punkterat däck. På Vibyvägen misshandlade två vittnen som kommit till platsen och som hade följt efter under vansinnesfärden.

Även en polisman som kom till Vibyvägen utsattes för en spark då en av männen riktade en spark mot polismannens huvud som dock träffade halsen. De båda männen säger sig inte minnas något av färden men det är klarlagt att båda turades om att köra bilen. Den man som misshandlade både vittnet samt sparkade en polisman får ett strängare straff, han döms till två månaders fängelse. Den andra mannen döms till en månad.

valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

defacto_helsida
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Nyheter Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
connys_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Nyheter Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
connys