defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Döms för våldtäkt utanför skola

En man från stockholmsområdet döms för att ha våldtagit en flicka utanför en skola i Valsta i februari.

centrum_artikel

Det var i mitten av februari som polis larmades till en adress i Märsta för att utreda en misstänkt våldtäkt som skulle ha skett utanför en skola i Valsta. Våldtäkten skedde under sen kväll på en helg och mannen anhölls kort därpå. Enligt domen tvingade han en minderårig flicka att utföra oralsex i mellan 10-20 minuter i utbyte mot narkotika. Mannen hävdar att flickan själv erbjudit sig att utföra oralsex och att han inte visste om att hon var minderårig.

Han döms nu till fängelse i 2 år och tre månader för våldtäkt mot barn och narkotikabrott. Åklagaren hade yrkat på utvisning till Irak men det avslås av tingsrätten. En orsak till det var att åklagaren framförde yrkande om utvisning dagen före huvudförhandling vilket anses vara för kort tid för att inhämta alla nödvändiga uppgifter. Bland annat har Migrationsverket uppgett att det inte går att avgöra huruvida det föreligger verkställighetshinder enligt utlänningslagen.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

valvet_helsida
stottasigtuna_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
nrh
marina_outsider