januari
Foto: Polisen

Döms för skottlossning på parkering

De märstabor som åtalades för att ha skjutit med ett skarpladdad vapen i Valsta döms för brottet och utöver det döms en av de åtalade för misshandel av en anhörig.

centrum_artikel

märsta.nu rapporteradde förra veckan om att två män åtalats att ha skjutit med ett skarpladdad vapen på en parkering i Valsta i november. Nu döms de båda, dock ska en av männen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan dom kan meddelas.

För den andra tilltalade, 37-årig märstabo, blir domen fängelse i två år och en månad för grovt vapenbrott och misshandel. Han frikänns för grovt olaga hot och misshandel av en ex-sambo. Misshandeln han döms för begicks mot en anhörig i höstas. Mannen drog en anhörig i håret och släpade denne i golvet i en bostad.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

centrum_helsida2020
januari_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

centrum_sommar_out
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
moderat_outsider_jan
meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider