defacto_pan2020
Foto: Polisen

Döms för skottlossning på parkering

De märstabor som åtalades för att ha skjutit med ett skarpladdad vapen i Valsta döms för brottet och utöver det döms en av de åtalade för misshandel av en anhörig.

centrum_artikel

märsta.nu rapporteradde förra veckan om att två män åtalats att ha skjutit med ett skarpladdad vapen på en parkering i Valsta i november. Nu döms de båda, dock ska en av männen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan dom kan meddelas.

För den andra tilltalade, 37-årig märstabo, blir domen fängelse i två år och en månad för grovt vapenbrott och misshandel. Han frikänns för grovt olaga hot och misshandel av en ex-sambo. Misshandeln han döms för begicks mot en anhörig i höstas. Mannen drog en anhörig i håret och släpade denne i golvet i en bostad.

sigtunastad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

centrum_helsida2020

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider