center_pan21
Ambulanshelikopter i samband med den aktuella olyckan i juni 2015Foto: MMS-Bild

Döms för påkörning av cyklist i Märsta

En man i 50-årsåldern döms för att ha kört på en cyklist förra sommaren.

centrum_artikel

Det var i juni 2020 som en man som körde bil i Arenberga körde på en cyklist, enligt åklagaren ska mannen ha gjort en vänstersväng utan att iaktta väjningsplikt gentemot mötande trafik. Han orsakade därmed olyckan som innebar att en cyklist ådrog sig fraktur på ryggkotor, blåmärken, skrapsår och sårskada i pannan.

Mannen som körde personbilen hävdade i rätten att han inte såg cyklisten och att han använde blinker, men vittnen gjorde gällande att föraren av bilen helt plötsligt svängde och att sikten var god. Rätten anser att det är bilisten som varit ouppmärksam och orsakat olyckan. Cyklistens fart spelar inte heller någon roll. Mannen döms för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, han ska betala 5000 kronor i dagsböter.

helsida_var2021

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

connys_helsida
mp_host_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

dack-helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp-outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider