moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för misshandel med bajspåsar

En man döms för att ha bland annat misshandlat och ofredat ett par i Sigtuna. Den dömde har bland annat slagit målsäganden med bajspåsar.

centrum_artikel

I ett rörigt fall döms en 34-årig man för två fall av olaga hot, skadegörelse och ofredande. Mannen ska bland annat ha misshandlat en sigtunabo på Hamngatan med bajspåsar. Enligt domen från Attunda tingsrätt inträffade misshandeln med påsar innehållande bajs och sten i juni i år. Flera andra händelser inträffade tidigare år. Under flera års tid ska den dömde ha hotat sigtunabon, mannen satte även upp en affisch utanför en krog i Sigtuna där det stod ”Tärningen är kastad, öga för öga, tand för tand, liv för liv, golare har inga polare”.

Dispyten mellan de två målsägandena och gärningsmannen kulminerade i somras då misshandeln ägde rum. Några dagar efteråt greps en av målsägandena misstänkt för anstiftan till grov misshandel på den som nu dömts. Målsäganden sitter även häktad för brottet i väntan på att rättegång ska tas vid. Med anledning av gärningsmannens psykiska hälsa så döms han inte till fängelse utan villkorlig dom, den brottslighet han gjort sig skyldig till motsvarar sex månaders fängelse. Han ska även genomgå drogavvänjande behandling. Målsägandena får 26 000 respektive 41 000 kronor i skadestånd.

boisigtuna
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

happyhomes_sommar2020
helsida
landsbygdsdag
kkdk_helsida
fixa_laddplats_helsida
defacto_helsida
skanela_event_helsida
connys_helsida
meko_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_outsider
skanela_event_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
personal_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
laddplats_out
kkdk_outsider
outsider