centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för misshandel med bajspåsar

En man döms för att ha bland annat misshandlat och ofredat ett par i Sigtuna. Den dömde har bland annat slagit målsäganden med bajspåsar.

I ett rörigt fall döms en 34-årig man för två fall av olaga hot, skadegörelse och ofredande. Mannen ska bland annat ha misshandlat en sigtunabo på Hamngatan med bajspåsar. Enligt domen från Attunda tingsrätt inträffade misshandeln med påsar innehållande bajs och sten i juni i år. Flera andra händelser inträffade tidigare år. Under flera års tid ska den dömde ha hotat sigtunabon, mannen satte även upp en affisch utanför en krog i Sigtuna där det stod ”Tärningen är kastad, öga för öga, tand för tand, liv för liv, golare har inga polare”.

Dispyten mellan de två målsägandena och gärningsmannen kulminerade i somras då misshandeln ägde rum. Några dagar efteråt greps en av målsägandena misstänkt för anstiftan till grov misshandel på den som nu dömts. Målsäganden sitter även häktad för brottet i väntan på att rättegång ska tas vid. Med anledning av gärningsmannens psykiska hälsa så döms han inte till fängelse utan villkorlig dom, den brottslighet han gjort sig skyldig till motsvarar sex månaders fängelse. Han ska även genomgå drogavvänjande behandling. Målsägandena får 26 000 respektive 41 000 kronor i skadestånd.

defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
nrh
connys
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider