center_pan21
Foto: Daniel Iskandar

Döms för köttkupp på COOP

Två män döms för att ha försökt stjäla kött på COOP.

centrum_artikel

I juni drabbades COOP i Märsta av två aggressiva snattare som försökte stjäla kött. Tumult uppstod i samband med stölden då männen togs på bar gärning. Nu har de dömts till fängelse i en månad och villkorlig dom, fängelsedomen anses vara helt avverkad av Attunda tingsrätt på grund av häktning. Männen döms för försök till stöld och Häleri. I männens bil fann polisen kött från ICA och Willysbtiker till ett värde av 5000 kronor. Männen åtalades för stöld men döms alltså för försök till stöld då de inte lyckades stjäla köttet. De ska tillsammans betala skadestånd på 1600 kronor till COOP.

COOP:s säkerhetskontrollant såg hur en av männen lastade in kött i en väska, polis befann sig utanför butiken och han bad dem bistå. Männen släppte dock väskan innan de begav sig ut, detta på grund av att de avslöjats av både säkerhetsexperten och COOP:s butikschef. En av männen är även känd från tidigare stölder. I männens bil fanns 37 förpackningar kött till ett värde av 5000 kronor.

dack-helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
dack-outsider
nrh
mp-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
connys