panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för falska coronaintyg

Ett par från den sörmländska staden Strängnäs döms för att ha visat upp falska covidintyg i samband med utresa från Arlanda tidigare i år.

SVT Sörmland rapporterar om att ett par försökt resa från Arlanda med falska covidintyg i februari i år. De döms nu för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och 40 dagsböter, totalt blir bötessumman 19 000 kronor enligt SVT.

Personal vid incheckningen avslöjade paren då de syntes att signatur och datum på dokumenten var inklistrade. Personalen hade även fått utbildning i hur man upptäcker falska intyg. I förhör har paret hävdat att de fick kontakt med en person som skulle komma hem till dem och göra testet för 2300 kronor. På flygplatsen förstod de att de lurades. Rätten menar att berättelsen är märklig men inte helt osannolik, de borde dock ha insett risken för att intygen var falska.

marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022