stationshusen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för falska coronaintyg

Ett par från den sörmländska staden Strängnäs döms för att ha visat upp falska covidintyg i samband med utresa från Arlanda tidigare i år.

SVT Sörmland rapporterar om att ett par försökt resa från Arlanda med falska covidintyg i februari i år. De döms nu för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och 40 dagsböter, totalt blir bötessumman 19 000 kronor enligt SVT.

Personal vid incheckningen avslöjade paren då de syntes att signatur och datum på dokumenten var inklistrade. Personalen hade även fått utbildning i hur man upptäcker falska intyg. I förhör har paret hävdat att de fick kontakt med en person som skulle komma hem till dem och göra testet för 2300 kronor. På flygplatsen förstod de att de lurades. Rätten menar att berättelsen är märklig men inte helt osannolik, de borde dock ha insett risken för att intygen var falska.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021
connys_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
defacto_helsida
valsta-jul_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
connys
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
jul_outsider
stationshusen_out