defacto_pan
Bilder från skräckgårdenFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Döms för djurplågeri

En man döms för att ha utsatt 109 kor för lidande på en gård utanför Arlanda.

Det var i maj 2017 som det uppdagades att en kor och andra djur inte fick tillräckligt med mat och vatten på en gård utanför Arlanda. Länsstyrelsen kom dit på inspektionen och dokumenterade den så kallade ”Skräckgården”.

Nu har gårdsägaren dömts för djurplågeri. Enligt domen var det 109 nötkreatur som utsattes för lidande genom att de inte fick tillräckligt med foder och vatten, flera avled och många var kraftigt utmärglade. Utrymmena där djuren vistades var också undermåliga och det låg både döda djur och avföring bland de levande djuren. Gårdsägaren har inte nekat till att det förhåller sig som åklagare och länsveterinär gjord gällande men att han inte kan komma ihåg på grund av ett sjukdomstillstånd som han befann sig i.

Han döms nu för djurplågeri till villkorlig dom och ska även betala 5000 kronor i dagsböter.

Extra

Vapen sågs i bil mot Märsta

Blåljus Ett stort polispådrag befinner sig i Märsta:- Vi söker efter en bil, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
ica_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

colorama_april2
nrh
connys
defacto_outsider