defacto_pan2020
Bilder från skräckgårdenFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Döms för djurplågeri

En man döms för att ha utsatt 109 kor för lidande på en gård utanför Arlanda.

centrum_artikel

Det var i maj 2017 som det uppdagades att en kor och andra djur inte fick tillräckligt med mat och vatten på en gård utanför Arlanda. Länsstyrelsen kom dit på inspektionen och dokumenterade den så kallade ”Skräckgården”.

Nu har gårdsägaren dömts för djurplågeri. Enligt domen var det 109 nötkreatur som utsattes för lidande genom att de inte fick tillräckligt med foder och vatten, flera avled och många var kraftigt utmärglade. Utrymmena där djuren vistades var också undermåliga och det låg både döda djur och avföring bland de levande djuren. Gårdsägaren har inte nekat till att det förhåller sig som åklagare och länsveterinär gjord gällande men att han inte kan komma ihåg på grund av ett sjukdomstillstånd som han befann sig i.

Han döms nu för djurplågeri till villkorlig dom och ska även betala 5000 kronor i dagsböter.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
nrh