defacto_pan
Bilder från skräckgårdenFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Döms för djurplågeri

En man döms för att ha utsatt 109 kor för lidande på en gård utanför Arlanda.

Det var i maj 2017 som det uppdagades att en kor och andra djur inte fick tillräckligt med mat och vatten på en gård utanför Arlanda. Länsstyrelsen kom dit på inspektionen och dokumenterade den så kallade ”Skräckgården”.

Nu har gårdsägaren dömts för djurplågeri. Enligt domen var det 109 nötkreatur som utsattes för lidande genom att de inte fick tillräckligt med foder och vatten, flera avled och många var kraftigt utmärglade. Utrymmena där djuren vistades var också undermåliga och det låg både döda djur och avföring bland de levande djuren. Gårdsägaren har inte nekat till att det förhåller sig som åklagare och länsveterinär gjord gällande men att han inte kan komma ihåg på grund av ett sjukdomstillstånd som han befann sig i.

Han döms nu för djurplågeri till villkorlig dom och ska även betala 5000 kronor i dagsböter.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar
colorama_april2
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
defacto_helsida
bonava_juli_hel

Lång kö för solcellsbidrag

Nyheter Kön för att få solcellsbidrag är lång och pengarna kommer inte räcka till: - Energimyndigheten har gjort en prognos att pengarna ska räcka till ärenden som kom in 2018, säger Anne-Jeanette Johansson, handläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, till Mitt i Stockholm.

connys
defacto_outsider
bonava_juli_outsider
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april