defacto_pan
En man döms för att ha krossat fönster som tillhörde SigtunaHem. Obs! Fastigheten på bilden är inte den som artikeln handlar om Foto: Insändarbild

Döms för att ha krossat fönsterrutor

En man i 20-årsåldern döms till att betala skadestånd till SigtunaHem för krossade fönsterrutor.

marstakalaset_artikel

Mannen krossade ett flertal rutor i Sigtuna i somras i en fastighet som tillhör SigtunaHem. Polisen lyckades identifiera mannen och en anmälan om skadegörelse upprättades. Nu har mannen dömts för brottet och han ska betala för skadorna på nästan 6000 kronor till SigtunaHem. Mannen erkände brott och döms även till villkorlig dom och dagsböter på 6000 kronor utöver skadeståndet.

miljopris_helsida
sommar

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

ica_valsta_choklad

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

colorama_april2
defacto_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

arlanda_golf_juli

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april
miljopris_outsider