panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för att ha försökt slå polisman

En man från Märsta som upprepade gånger dömts för rattfylleri och även vållande till annans död i samband med dödskraschen på Stationsgatan har nu dömts till försök och till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

Mannen som är i 45-årsåldern dömdes så sent som i höstas till fängelse för att ha kört rattfull genom centrala Stockholm trots att hans körkort var återkallat efter dödskraschen på Stationsgatan där två personer i 70-årsåldern miste livet.

Det var sommaren 2020 som mannen försökte attackera en polis på Lilla torget i Sigtuna. Mannen slog ett riktat slag mot en polisman som dock lyckades värja sig. I samband med ingripandet hotade mannen att skada polismannen.
– Jag ska krossa dig, ska mannen ha sagt till polisen enligt domen.

Mannen kan varken erkänna eller förneka gärningen. Han döms till fängelse i en månad för försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på 5000 kronor till polismannen. Han var villkorligt frigiven efter dödskraschen när detta brott begicks samt rattfylleribrottet i somras. Rätten anser att den villkorliga frigivningen nu ska förverkas och mannen ska avtjäna kvarvarande del av påföljden för vållande till annans död samt fyra månader för rattfylleri från i somras och en månad för olaga hot och försök till våld mot tjänsteman.

2020_helsida
connys_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

helsida
valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

mp_helsida_april

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

liber_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

logistik_sigtuna_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
nationaldag_out
nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider