moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för att ha försökt slå polisman

En man från Märsta som upprepade gånger dömts för rattfylleri och även vållande till annans död i samband med dödskraschen på Stationsgatan har nu dömts till försök och till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

centrum_artikel

Mannen som är i 45-årsåldern dömdes så sent som i höstas till fängelse för att ha kört rattfull genom centrala Stockholm trots att hans körkort var återkallat efter dödskraschen på Stationsgatan där två personer i 70-årsåldern miste livet.

Det var sommaren 2020 som mannen försökte attackera en polis på Lilla torget i Sigtuna. Mannen slog ett riktat slag mot en polisman som dock lyckades värja sig. I samband med ingripandet hotade mannen att skada polismannen.
– Jag ska krossa dig, ska mannen ha sagt till polisen enligt domen.

Mannen kan varken erkänna eller förneka gärningen. Han döms till fängelse i en månad för försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på 5000 kronor till polismannen. Han var villkorligt frigiven efter dödskraschen när detta brott begicks samt rattfylleribrottet i somras. Rätten anser att den villkorliga frigivningen nu ska förverkas och mannen ska avtjäna kvarvarande del av påföljden för vållande till annans död samt fyra månader för rattfylleri från i somras och en månad för olaga hot och försök till våld mot tjänsteman.

julmarknad_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
2020_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
happyhomes_sommar2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

koppar_helsida
dack-helsida
jul2021
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021