center_pan21
Polis utanför COOP 8:e juli 2015Foto: Arkiv/Daniel Iskander

Döms efter fräck cigarettstöld

Efter 17 månader har två män dömts för en fräck cigarettstöld från Coop.

Två män stal en stor mängd tobak från COOP:s lager i juli 2015. Nu har domen fallit mot dem. De ligger inte bara bakom stölden på COOP i Märsta utan utförde ett stort antal liknande stölder runt om mot butiker i landet.

Händelsen i Märsta inträffade på förmiddagen. De två männen turades om att gå in i butiken varpå en lyckades ta sig in på lagret och öppna nödutgången där sedan hans kumpan väntade. De manipulerade övervakningskameran så att gärningen inte skulle synas.

Männen släpade ut en gallervagn ca 30 meter ut på baksidan där en man sedan lastade in tobaken i en skåpbil. Ett vittne observerade dock stölden och han följde även efter skåpbilen ett tag, men då han upptäckte att den saknade registreringsskylt så vände han. Men mannen fattade misstanke då det stod två personer som lastade in tobakskartonger i en skåpbil. Totalt fälldes männen för 10 fall av stöld och försök till stöld. En av männen klarar sig med fängelse i två månader medan den andre döms till 1,3 år. De ska även betala 139 000 kronor till COOP för stölderna i deras butiker.

2020_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
jul2021

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
valsta_jul_outsider
connys
mp-outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider