moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Döms efter bärsärkagång med halvmeterskniv

En man från Bromma döms till samhällstjänst efter att ha hotat flera märstabor samt försökt råna ytterligare en för två år sedan.

Det var i februari 2020 som en man beväpnad med en kniv på en halvmeter försökte råna en man och hotade två i Valsta, mannen är hemmahörande i Bromma, väster om Stockholm. Han döms nu för två fall av försök till rån och fyra fall av grovt olaga hot. Enligt domen från Attunda tingsrätt var kniven sågtandad som han höjde mot totalt fyra personer. Mannen ska också ha orsakat skadegörelse i andra delar av Märsta innan han hamnade i Valsta. I samband med att polispatrull anlände till platsen så hotades poliserna av mannen då han lyfte kniven mot dem, i samband med transporten till polisstationen fortsatte han uttala dödshot i bilen. Mannen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 220 timmar, en påföljd som motsvarar tio månaders fängelse.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_sommar2022_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
nrh