halloween_centrum
Foto: Daniel Iskander

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

centrum_artikel

Förra året uppstod en konflikt mellan Värmdö kommun och en privat förskola, kommunen ansåg att blöjor borde ingå i maxtaxan, ärendet hamnade i Förvaltningsrätten som gav kommunen rätt rapporterar Radio Stockholm. Det innebär att i kommuner där det råder maxtaxa, som i Sigtuna, så ska blöjor ingå i barnomsorgen, annars bryter de mot skollagen.

Högsta förvaltningsdomstolen tog inte upp fallet vilket innebär att den fastställdes. Därmed måste alla kommuner som har maxtaxa i barnomsorgen stå för blöjorna. Sveriges kommuner och landsting anser dock inte att domen är prejudicerande enligt Radio Stockholm. De kommer uppmana sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor. Grannkommunen Väsby kommer efter domen att inkludera blöjor i maxtaxan.

helsida_var2021

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

2020_helsida
defacto_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
connys_helsida
bostad_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
mp-outsider
nrh
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
bostad_outsider