centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

centrum_artikel

Förra året uppstod en konflikt mellan Värmdö kommun och en privat förskola, kommunen ansåg att blöjor borde ingå i maxtaxan, ärendet hamnade i Förvaltningsrätten som gav kommunen rätt rapporterar Radio Stockholm. Det innebär att i kommuner där det råder maxtaxa, som i Sigtuna, så ska blöjor ingå i barnomsorgen, annars bryter de mot skollagen.

Högsta förvaltningsdomstolen tog inte upp fallet vilket innebär att den fastställdes. Därmed måste alla kommuner som har maxtaxa i barnomsorgen stå för blöjorna. Sveriges kommuner och landsting anser dock inte att domen är prejudicerande enligt Radio Stockholm. De kommer uppmana sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor. Grannkommunen Väsby kommer efter domen att inkludera blöjor i maxtaxan.

sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

connys_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
teatergrillen_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

happyhomes_2019
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys