panorama_centrum
Foto: Polisen

Dömdes till livstids fängelse – Försatt på fri fot

Den man som tidigare i år dömdes för busshållsplatsmordet i Märsta har försatts på fri fot i väntan på att dom ska meddelas av hovrätten.

Svea hovrätt har försatt den man som dömdes för mord vid en busshållsplats i Märsta förra på fri fot. Detta sedan fallet hanterats i hovrätten, dom väntas under tisdagen. Mannen dömdes till livstids fängelse och ansågs av Attunda tingsrätt vara den person som på bilderna avlossar skott mot sitt offer.

Mannen kopplades till mordet även via DNA på patroner som hittats samt att den jackan som han har på sig fanns hos hans bror. Mannens telefon kopplades också upp i närheten av busshållplatsen vid den aktuella tidpunkten. Rätten ansåg inte att det fanns något som talade emot att det var mannen som var skytten. I mannens telefon hittades också konversationer och vapen och skjutningar.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
ewas_outsider
marina_outsider