moderaterna_panorama
Vapnet som förvarades på vind i centrala MärstaFoto: Polisens förundersökning

Dömd har koppling till organiserad brottslighet

Den man som nyligen dömdes till fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor uppges ha koppling till organiserad brottslighet enligt Polisen.

märsta.nu rapporterade om att en man dömts till 3,5 års fängelse sedan han förvarat vapen och sprängmedel på vinden i ett flerbostadshus i Märsta. Den dömde ska ha koppling till kriminell miljö i Märsta och Valsta enligt polisen och dömts för nio fall av narkotikabrott, dopningsbrott, narkotikasmuggling bland annat.
– Vi ser alla beslag som ett viktigt steg mot målet att minska förmågan hos de kriminella nätverk och grupperingar vi har i lokalpolisområdet och i region Stockholm, säger utredningsledare Gustaf Silfverstolpe.

Polisen är nöjda eftersom de fått bort både vapen och sprängmedel från miljön, dessa hade med stor sannolikhet använts vid grova brott annars. Mannen nekade till innehavet då han menade på att varorna redan låg där och att hans DNA kopplats till dem eftersom han flyttat på dem.
– Beslagen ledde ju även till en fällande dom, där en av framgångsfaktorerna var den tekniska bevisningen mot en person som fanns på platsen för beslaget, säger Gustaf Silfverstolpe.

mp_helsida_april
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
mp_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider