mote_sommar
Foto: Genrebild

Domare slagen under match i Odensala

En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

centrum_artikel

I måndags spelades Division 7-matchen mellan Wigör2-Procyon2 på Odensala IP, i 67:e minuten fick en spelare i Wigör2 syna det röda kortet, i samband med det ska spelaren ha slagit till domaren.
– Vi ser allvarligt på det inträffade, eftersom en spelare har slagit en domare, skriver ordförande Marianne Isoz Henriksson i mail till märsta,nu

Nu vidtar klubben åtgärder. I ett inlägg på facebebook skriver man att spelaren är avstängd från spel resten av säsongen och att man ska ta ett samtal med honom om framtiden.
– I det nu aktuella fallet har spelaren fått information om att han inte får delta mer denna säsong. Vi inväntar förbundets utredning och under tiden kommer jag att ta ett samtal med spelaren, för att utreda hur vi ska gå vidare för att det inte ska hända igen, skriver Marianne Isoz Henriksson facebookinlägget.

För Isoz Henriksson är det enligt inlägget viktigt att seniorlag och undgomaslag och andra aktiva inte står för denna typ av våldshandlingar på planen utan att man står upp för schysst uppträdande mot med- och motspelare, ledare, publik och i allra högsta grad domare.

Vad som händer med Wigör2 och den aktuella spelaren är upp till Upplands Fotbollförbund att avgöra. Det är inte första gången en domare blir misshandlad i kommunen, sommaren 2017 blev en domare misshandlad i en match mellan Sigtuna-Bålsta Sanering på Ansgarsvallen, då var det en spelare i bortalaget som attackerade domaren.

defacto_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

marina_helsida
sommar_sigtuna2020
spedition_sigtuna
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

landsbygd_sigtuna_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

centrum_helsida2020
connys_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
nrh
studeravidare_outsider
marina_outsider
kaa_outsider