defacto_pan
Foto: Genrebild

Domare slagen under match i Odensala

En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

I måndags spelades Division 7-matchen mellan Wigör2-Procyon2 på Odensala IP, i 67:e minuten fick en spelare i Wigör2 syna det röda kortet, i samband med det ska spelaren ha slagit till domaren.
– Vi ser allvarligt på det inträffade, eftersom en spelare har slagit en domare, skriver ordförande Marianne Isoz Henriksson i mail till märsta,nu

Nu vidtar klubben åtgärder. I ett inlägg på facebebook skriver man att spelaren är avstängd från spel resten av säsongen och att man ska ta ett samtal med honom om framtiden.
– I det nu aktuella fallet har spelaren fått information om att han inte får delta mer denna säsong. Vi inväntar förbundets utredning och under tiden kommer jag att ta ett samtal med spelaren, för att utreda hur vi ska gå vidare för att det inte ska hända igen, skriver Marianne Isoz Henriksson facebookinlägget.

För Isoz Henriksson är det enligt inlägget viktigt att seniorlag och undgomaslag och andra aktiva inte står för denna typ av våldshandlingar på planen utan att man står upp för schysst uppträdande mot med- och motspelare, ledare, publik och i allra högsta grad domare.

Vad som händer med Wigör2 och den aktuella spelaren är upp till Upplands Fotbollförbund att avgöra. Det är inte första gången en domare blir misshandlad i kommunen, sommaren 2017 blev en domare misshandlad i en match mellan Sigtuna-Bålsta Sanering på Ansgarsvallen, då var det en spelare i bortalaget som attackerade domaren.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Lokalt lag vann spansk turnering

Fotboll FC Arlanda P06 vann under torsdagen en internationell spansk turnering: - En superbra turnering där vi spelat fin fotboll och kunnat ha riktigt roligt tillsammans som ett lag, säger tränaren Elias Bagdo.

colorama_april2
sommar_centrum

Wallin till U19 VM

Handboll Skånelas Isac Wallin har tagits ut till landslagstruppen som ska spela SOC i Danmark och U19 VM.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli

Premiär för FC Arlandas fotbollsskola

Fotboll FC Arlanda höll sin första fotbollsskola den gångna veckan: - Det var en bra start med drygt 30 barn som tränade i fyra dagar, berättar Eddie Khalaf, ansvarig för fotbollsskolan

sommar

Kommunens personalklubb på internationell turnering

Fotboll Sigtuna kommuns personalklubb har varit i Prag för att spela i en av Europas största amatörcuper i fotboll: - Det här var första året som vi deltog och sammanfattningsvis så var det väldigt lyckat, säger personalklubbens ordförande Erik Aravena Valencia.

nrh
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider