arlandagolf_pan_aug
Foto: Genrebild

Domare slagen under match i Odensala

En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

I måndags spelades Division 7-matchen mellan Wigör2-Procyon2 på Odensala IP, i 67:e minuten fick en spelare i Wigör2 syna det röda kortet, i samband med det ska spelaren ha slagit till domaren.
– Vi ser allvarligt på det inträffade, eftersom en spelare har slagit en domare, skriver ordförande Marianne Isoz Henriksson i mail till märsta,nu

Nu vidtar klubben åtgärder. I ett inlägg på facebebook skriver man att spelaren är avstängd från spel resten av säsongen och att man ska ta ett samtal med honom om framtiden.
– I det nu aktuella fallet har spelaren fått information om att han inte får delta mer denna säsong. Vi inväntar förbundets utredning och under tiden kommer jag att ta ett samtal med spelaren, för att utreda hur vi ska gå vidare för att det inte ska hända igen, skriver Marianne Isoz Henriksson facebookinlägget.

För Isoz Henriksson är det enligt inlägget viktigt att seniorlag och undgomaslag och andra aktiva inte står för denna typ av våldshandlingar på planen utan att man står upp för schysst uppträdande mot med- och motspelare, ledare, publik och i allra högsta grad domare.

Vad som händer med Wigör2 och den aktuella spelaren är upp till Upplands Fotbollförbund att avgöra. Det är inte första gången en domare blir misshandlad i kommunen, sommaren 2017 blev en domare misshandlad i en match mellan Sigtuna-Bålsta Sanering på Ansgarsvallen, då var det en spelare i bortalaget som attackerade domaren.

happyhomes_2019
defacto_helsida
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

ica_valsta_choklad
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider