bostadsformedling
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Dold uppgörelse om att inte bygga ut Arlanda

Det lär finnas en dold uppgörelse mellan regeringspartierna om att inte fatta beslut om Arlanda flygplats framtid avslöjar Dagens Nyheter på lördagen.

centrum_artikel

Dagens Nyheter avslöjar på lördagen att det finns en dold uppgörelse mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet om att inte fatta beslut alls gällande Arlanda flygplats framtid. Sedan tidigare är det klart att utbyggnaden av Pir F och ett nytt bagagesystem pausas. När det gäller kommande bana 4 och eventuellt 5 så är det helt tyst enligt tidningen, som en del av den dolda uppgörelsen.

I uppgörelsen ingår också att skrota den sk ”Färdplan Arlanda” där representanter för näringslivet, flygbranschen och politiker suttit med. Regeringen kommenterar inte Dagens Nyheters uppgifter mer än att besluten rörande investeringar är ett ansvar för Swedavias ledning och styrelse. Näringsminister Ibrahim Bylans pressekreterare skriver i mail till DN att ”regeringen har förtroende för bolagets styrelse och ledning och delar deras bedömning”.

helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
nrh
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider