stationshusen

DO hotar stämma hotell som nekade romska kvinnor

Diskrimineringsombudsmannen väcker talan mot ett hotell i kommunen som avvisade två kvinnor med romsk bakgrund.

centrum_artikel

Två romska kvinnor hade bokat rum på ett hotell i kommunen, men de avvisades av receptionisten som uppgav att man haft problem med andra personer med samma etniska tillhörighet skriver Diskrimineringsombudsmannen i ett pressmeddelande.

Kvinnorna hade betalat för hotellet via en bokningssakt men avvisades när de kom för att checka in. Kvinnorna förklarade att de aldrig varit på hotellet tidigare, trots det krävde receptionisten att kvinnorna skulle lämna.
– Det är diskriminering att bli avvisad för något som någon annan har gjort bara på grund av ens etniska tillhörighet. Att romer på just det här sättet inte får del av tjänster är tyvärr vanligt förekommande i samhället, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet.

Hotellbolaget som nekar till diskriminering riskerar nu att stämmas man vidhåller att man inte diskriminerat. Frågan kan avgöras i domstol enligt DO som i så fall avser lämna in en stämningsansökan.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
moderaterna_sigtuna
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider