moderaterna_riksdag

DO hotar stämma hotell som nekade romska kvinnor

Diskrimineringsombudsmannen väcker talan mot ett hotell i kommunen som avvisade två kvinnor med romsk bakgrund.

centrum_artikel

Två romska kvinnor hade bokat rum på ett hotell i kommunen, men de avvisades av receptionisten som uppgav att man haft problem med andra personer med samma etniska tillhörighet skriver Diskrimineringsombudsmannen i ett pressmeddelande.

Kvinnorna hade betalat för hotellet via en bokningssakt men avvisades när de kom för att checka in. Kvinnorna förklarade att de aldrig varit på hotellet tidigare, trots det krävde receptionisten att kvinnorna skulle lämna.
– Det är diskriminering att bli avvisad för något som någon annan har gjort bara på grund av ens etniska tillhörighet. Att romer på just det här sättet inte får del av tjänster är tyvärr vanligt förekommande i samhället, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet.

Hotellbolaget som nekar till diskriminering riskerar nu att stämmas man vidhåller att man inte diskriminerat. Frågan kan avgöras i domstol enligt DO som i så fall avser lämna in en stämningsansökan.

mod_helsida
2020_helsida

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
handbollsskola

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider