sommar
Foto: Polisens förundersökningsmaterial

Djurskyddskontrollerna fördubblas

Djurskyddskontrollerna i länet ska fördubblas rapporterar SVT Stockholm.

I helgen rapporterade märsta.nu om att en bonde döms för djurplågeri sedan djur på en gård vanvårdats. Länsstyrelsen har tidigare fattat beslut om att öka antalet kontroller på verksamheter med lantbruksdjur uppger SVT Stockholm.

Målet är att göra 180 kontroller och hittills i år har 113 gjorts. Bristerna har varit få enligt SVT.
– Djurhållarna har generellt en hög kompetens och yrkesskicklighet. Trots ett tufft 2018 med torka, foder- och ströbrist är de flesta djur i fint hull och strömaterialet är tillräckligt för att djuren ska ha en torr och ren liggplats, säger djurskyddssamordnare Maria Ottosson enligt SVT Stockholm.

Vanligaste bristen hos nötkreatur är att de är smutsiga och det kan saknas kalvgömma. Djurhållare saknar också tillräcklig dokumentation kring dödsfall och läkemedelsanvändning.

Minst en tiondel av länets verksamhet med livsmedelsproducerande lantbruksdjur ska kontrolleras enligt de nya målet. Detta för att se till att djurägare följer djurskyddslagstiftningen..
– Vi har som mål och avsikt att utföra arbetet med stor respekt för personerna vi möter och för att djuren ska ha det bra. I majoriteten av kontrollerna blir vi mycket väl bemötta och upplever att vi har en god kommunikation med djurägarna, säger Maria Ottosson till SVT.

happyhomes_2019
colorama_april2
bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
sommar
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sommar_centrum

Lång kö för solcellsbidrag

Nyheter Kön för att få solcellsbidrag är lång och pengarna kommer inte räcka till: - Energimyndigheten har gjort en prognos att pengarna ska räcka till ärenden som kom in 2018, säger Anne-Jeanette Johansson, handläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, till Mitt i Stockholm.

colorama_april
nrh
bonava_juli_outsider
sportfiske_sommar
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider