defacto_pan
Foto: Polisens förundersökningsmaterial

Djurskyddskontrollerna fördubblas

Djurskyddskontrollerna i länet ska fördubblas rapporterar SVT Stockholm.

I helgen rapporterade märsta.nu om att en bonde döms för djurplågeri sedan djur på en gård vanvårdats. Länsstyrelsen har tidigare fattat beslut om att öka antalet kontroller på verksamheter med lantbruksdjur uppger SVT Stockholm.

Målet är att göra 180 kontroller och hittills i år har 113 gjorts. Bristerna har varit få enligt SVT.
– Djurhållarna har generellt en hög kompetens och yrkesskicklighet. Trots ett tufft 2018 med torka, foder- och ströbrist är de flesta djur i fint hull och strömaterialet är tillräckligt för att djuren ska ha en torr och ren liggplats, säger djurskyddssamordnare Maria Ottosson enligt SVT Stockholm.

Vanligaste bristen hos nötkreatur är att de är smutsiga och det kan saknas kalvgömma. Djurhållare saknar också tillräcklig dokumentation kring dödsfall och läkemedelsanvändning.

Minst en tiondel av länets verksamhet med livsmedelsproducerande lantbruksdjur ska kontrolleras enligt de nya målet. Detta för att se till att djurägare följer djurskyddslagstiftningen..
– Vi har som mål och avsikt att utföra arbetet med stor respekt för personerna vi möter och för att djuren ska ha det bra. I majoriteten av kontrollerna blir vi mycket väl bemötta och upplever att vi har en god kommunikation med djurägarna, säger Maria Ottosson till SVT.

defacto_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
arlanda_golf_juli

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys