defacto_pan2020
Foto: Polisens förundersökningsmaterial

Djurskyddskontrollerna fördubblas

Djurskyddskontrollerna i länet ska fördubblas rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel

I helgen rapporterade märsta.nu om att en bonde döms för djurplågeri sedan djur på en gård vanvårdats. Länsstyrelsen har tidigare fattat beslut om att öka antalet kontroller på verksamheter med lantbruksdjur uppger SVT Stockholm.

Målet är att göra 180 kontroller och hittills i år har 113 gjorts. Bristerna har varit få enligt SVT.
– Djurhållarna har generellt en hög kompetens och yrkesskicklighet. Trots ett tufft 2018 med torka, foder- och ströbrist är de flesta djur i fint hull och strömaterialet är tillräckligt för att djuren ska ha en torr och ren liggplats, säger djurskyddssamordnare Maria Ottosson enligt SVT Stockholm.

Vanligaste bristen hos nötkreatur är att de är smutsiga och det kan saknas kalvgömma. Djurhållare saknar också tillräcklig dokumentation kring dödsfall och läkemedelsanvändning.

Minst en tiondel av länets verksamhet med livsmedelsproducerande lantbruksdjur ska kontrolleras enligt de nya målet. Detta för att se till att djurägare följer djurskyddslagstiftningen..
– Vi har som mål och avsikt att utföra arbetet med stor respekt för personerna vi möter och för att djuren ska ha det bra. I majoriteten av kontrollerna blir vi mycket väl bemötta och upplever att vi har en god kommunikation med djurägarna, säger Maria Ottosson till SVT.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
connys
nrh
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider