defacto_pan2020
Foto: Polisens förundersökningsmaterial

Djurskyddskontrollerna fördubblas

Djurskyddskontrollerna i länet ska fördubblas rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel

I helgen rapporterade märsta.nu om att en bonde döms för djurplågeri sedan djur på en gård vanvårdats. Länsstyrelsen har tidigare fattat beslut om att öka antalet kontroller på verksamheter med lantbruksdjur uppger SVT Stockholm.

Målet är att göra 180 kontroller och hittills i år har 113 gjorts. Bristerna har varit få enligt SVT.
– Djurhållarna har generellt en hög kompetens och yrkesskicklighet. Trots ett tufft 2018 med torka, foder- och ströbrist är de flesta djur i fint hull och strömaterialet är tillräckligt för att djuren ska ha en torr och ren liggplats, säger djurskyddssamordnare Maria Ottosson enligt SVT Stockholm.

Vanligaste bristen hos nötkreatur är att de är smutsiga och det kan saknas kalvgömma. Djurhållare saknar också tillräcklig dokumentation kring dödsfall och läkemedelsanvändning.

Minst en tiondel av länets verksamhet med livsmedelsproducerande lantbruksdjur ska kontrolleras enligt de nya målet. Detta för att se till att djurägare följer djurskyddslagstiftningen..
– Vi har som mål och avsikt att utföra arbetet med stor respekt för personerna vi möter och för att djuren ska ha det bra. I majoriteten av kontrollerna blir vi mycket väl bemötta och upplever att vi har en god kommunikation med djurägarna, säger Maria Ottosson till SVT.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
sommarlov_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

nrh
speedy_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider