moderater_pan_sommar
CHEZA är en välkänd DJ som är inbjuden till att skapa musik och DJ-sessions där även ungdomar får prova på själva att DJ:aFoto: DJ Cheza

DJ- och dansprojekt för ungdomar

Ett sommarlovsprojekt ska få ungdomar som är eller har intresse för DJ:ande och dans att engagera sig i olika musikstilar.

centrum_artikel

Ett nytt projekt mellan Ung i Sigtuna och Sigtuna Kulturskola ska få ungdomar att både testa och fördjupa sig inom olika musikstilar som hiphop, house och dancehall inom streetkulturen. Det kan vara att man är aktiv DJ men inte med i kulturskolan, ett syfte är att riva murarna mellan de mer ovana och ände intresserade inom dessa grupper i kommunen.
– Här har vi intresserat oss för vad som kan appellera dessa ungdomar och som de kan känna igen sig i säger Simon Herlitz, till förordnad chef Ung i Sigtuna.

Kulturskolechefen Beata Alving tror att man kan nå de som inte självklart söker sig till fritidsgård eller kulturskola genom att skapa sammanhang i en öppen atmosfär.
– Vi vill överbrygga hinder och väcka ungdomars intresse för dans, musik, kultur, säger hon.

Förhoppningsvis kan de unga utveckla unga kulturprojekt under sommaren med Summerdance & DJ Sessions. Projektet vänder sig till unga mellan 13-19 år och pågår under fyra kvällar utöver starten som var under tisdagen. Kvarvarande sessions är 18/6, 23/6 och 25/6 på Biokällan. Andra delen är 4-6 augusti med möjlighet till uppspel.

Projektet vänder sig även till dansare och Louise Kalmen har engagerats för att lära ut dancehall samt Omar Valesques Rojas ”Indigo” som lär ut hiphop och house. Märsta Music Group är på plats för att göra inspelningar av beats, rap och musikproduktioner vilket leds av Anghel Lion.

happyhomes_sommar2020

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
connys_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

mp_host_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

dack-helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
dack-outsider