moderat_sommar
CHEZA är en välkänd DJ som är inbjuden till att skapa musik och DJ-sessions där även ungdomar får prova på själva att DJ:aFoto: DJ Cheza

DJ- och dansprojekt för ungdomar

Ett sommarlovsprojekt ska få ungdomar som är eller har intresse för DJ:ande och dans att engagera sig i olika musikstilar.

centrum_artikel

Ett nytt projekt mellan Ung i Sigtuna och Sigtuna Kulturskola ska få ungdomar att både testa och fördjupa sig inom olika musikstilar som hiphop, house och dancehall inom streetkulturen. Det kan vara att man är aktiv DJ men inte med i kulturskolan, ett syfte är att riva murarna mellan de mer ovana och ände intresserade inom dessa grupper i kommunen.
– Här har vi intresserat oss för vad som kan appellera dessa ungdomar och som de kan känna igen sig i säger Simon Herlitz, till förordnad chef Ung i Sigtuna.

Kulturskolechefen Beata Alving tror att man kan nå de som inte självklart söker sig till fritidsgård eller kulturskola genom att skapa sammanhang i en öppen atmosfär.
– Vi vill överbrygga hinder och väcka ungdomars intresse för dans, musik, kultur, säger hon.

Förhoppningsvis kan de unga utveckla unga kulturprojekt under sommaren med Summerdance & DJ Sessions. Projektet vänder sig till unga mellan 13-19 år och pågår under fyra kvällar utöver starten som var under tisdagen. Kvarvarande sessions är 18/6, 23/6 och 25/6 på Biokällan. Andra delen är 4-6 augusti med möjlighet till uppspel.

Projektet vänder sig även till dansare och Louise Kalmen har engagerats för att lära ut dancehall samt Omar Valesques Rojas ”Indigo” som lär ut hiphop och house. Märsta Music Group är på plats för att göra inspelningar av beats, rap och musikproduktioner vilket leds av Anghel Lion.

landsbygd_sigtuna_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

speedy_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

2020_helsida
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider