moderaterna_panorama
CHEZA är en välkänd DJ som är inbjuden till att skapa musik och DJ-sessions där även ungdomar får prova på själva att DJ:aFoto: DJ Cheza

DJ- och dansprojekt för ungdomar

Ett sommarlovsprojekt ska få ungdomar som är eller har intresse för DJ:ande och dans att engagera sig i olika musikstilar.

Ett nytt projekt mellan Ung i Sigtuna och Sigtuna Kulturskola ska få ungdomar att både testa och fördjupa sig inom olika musikstilar som hiphop, house och dancehall inom streetkulturen. Det kan vara att man är aktiv DJ men inte med i kulturskolan, ett syfte är att riva murarna mellan de mer ovana och ände intresserade inom dessa grupper i kommunen.
– Här har vi intresserat oss för vad som kan appellera dessa ungdomar och som de kan känna igen sig i säger Simon Herlitz, till förordnad chef Ung i Sigtuna.

Kulturskolechefen Beata Alving tror att man kan nå de som inte självklart söker sig till fritidsgård eller kulturskola genom att skapa sammanhang i en öppen atmosfär.
– Vi vill överbrygga hinder och väcka ungdomars intresse för dans, musik, kultur, säger hon.

Förhoppningsvis kan de unga utveckla unga kulturprojekt under sommaren med Summerdance & DJ Sessions. Projektet vänder sig till unga mellan 13-19 år och pågår under fyra kvällar utöver starten som var under tisdagen. Kvarvarande sessions är 18/6, 23/6 och 25/6 på Biokällan. Andra delen är 4-6 augusti med möjlighet till uppspel.

Projektet vänder sig även till dansare och Louise Kalmen har engagerats för att lära ut dancehall samt Omar Valesques Rojas ”Indigo” som lär ut hiphop och house. Märsta Music Group är på plats för att göra inspelningar av beats, rap och musikproduktioner vilket leds av Anghel Lion.

marinan_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

2020_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider