defacto_pan2020

Division 2 och ungdomar berörs av spelförbud

Inom några veckor startar fotbollssäsongen igen och som det ser ut idag så kommer det inte att bli seriespel för ungdomar födda 2004 och tidigare.

centrum_artikel

Ungdomar födda 2004 eller tidigare riskerar att gå miste om seriespel i fotboll denna säsong. Detta sedan restriktioner innebär att de som är 17 år eller äldre inte får spela matcher. Något som Uppland och Stockholms fotbollförbund ställer sig bakom i dagsläget. Utöver det kan Division 2 för FC Arlanda få en försenad seriestart. Med rådande restriktioner så är Division 2 inte undantagen restriktionerna då den inte är att betrakta som yrkesverksamhet.

Svenska Fotbollförbundet undersöker alternativ om säsongen inte kan starta som planerat och man har skickat ut frågor till föreningarna om komprimerat schema, längre säsong, kortat eller slopat sommaruppehåll.
– Enligt de pandemi-restriktioner som nu råder är det inte tillåtet med matchspel i de förbundsserier som inte räknas som yrkesidrott, Skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

När det gäller barn och ungdomar födda 2005 och senare så är det tillåtet att både träna och spela matcher. Dock är rekommendationen att man bara spelar en match i veckan.

ridskola2020_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

2020_helsida
dackskiftarna_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

happyhomes_sommar2020
rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
rentawreck_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider