moderaterna_panorama

Division 2 och ungdomar berörs av spelförbud

Inom några veckor startar fotbollssäsongen igen och som det ser ut idag så kommer det inte att bli seriespel för ungdomar födda 2004 och tidigare.

Ungdomar födda 2004 eller tidigare riskerar att gå miste om seriespel i fotboll denna säsong. Detta sedan restriktioner innebär att de som är 17 år eller äldre inte får spela matcher. Något som Uppland och Stockholms fotbollförbund ställer sig bakom i dagsläget. Utöver det kan Division 2 för FC Arlanda få en försenad seriestart. Med rådande restriktioner så är Division 2 inte undantagen restriktionerna då den inte är att betrakta som yrkesverksamhet.

Svenska Fotbollförbundet undersöker alternativ om säsongen inte kan starta som planerat och man har skickat ut frågor till föreningarna om komprimerat schema, längre säsong, kortat eller slopat sommaruppehåll.
– Enligt de pandemi-restriktioner som nu råder är det inte tillåtet med matchspel i de förbundsserier som inte räknas som yrkesidrott, Skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

När det gäller barn och ungdomar födda 2005 och senare så är det tillåtet att både träna och spela matcher. Dock är rekommendationen att man bara spelar en match i veckan.

liber_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

connys_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022