moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Digitala vandringskartor ska locka fler till vandringslederna

Under dessa pandemitider satsar Destination Sigtuna på digitala vandringskartor.

Intresset för vandring uppges vara stort och nästan var fjärde svensk uppges vandra på semestern enligt Svenska Turistföreningen. Efterfrågan på vandring finns även i Sigtuna kommun och nu lanserar Destination Sigtuna digitala kartor. Det kommer att finnas sju vandringsleder inom den så kallade destinationen. Det finns ett varierat utbud av vandringsleder och stigar och genom den nya vandringssajten kommer lederna att bli digitala, bland annat kommer upplandsleden att finnas med tillsammans med Ingegerdsleden.

marinan_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

2020_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

connys_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp_outsider2022
marina_outsider