moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Digitala vandringskartor ska locka fler till vandringslederna

Under dessa pandemitider satsar Destination Sigtuna på digitala vandringskartor.

centrum_artikel

Intresset för vandring uppges vara stort och nästan var fjärde svensk uppges vandra på semestern enligt Svenska Turistföreningen. Efterfrågan på vandring finns även i Sigtuna kommun och nu lanserar Destination Sigtuna digitala kartor. Det kommer att finnas sju vandringsleder inom den så kallade destinationen. Det finns ett varierat utbud av vandringsleder och stigar och genom den nya vandringssajten kommer lederna att bli digitala, bland annat kommer upplandsleden att finnas med tillsammans med Ingegerdsleden.

mp_host_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
defacto_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

bostad_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

happyhomes_sommar2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

centrum_helsida2020
connys_helsida
dack-helsida
vaccin

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
centrum_sommar_out
nrh
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider