moderaterna_sep2020
Foto: Magnus Granhagen

Detta händer på Barnens dag

Märsta Förenade storsatsar på Barnens dag med ännu fler aktiviteter för de yngsta.

Förutom att åka lastbil och köra grävmaskin så satsar Märsta Förenade på en riktig helhetsupplevelse för barnen i år, det kommer att finnas grävsug, bärgningsbil, radiostyrda bilar, fyrhjulingar och trampbilsbana bland annat. Barnens dag lockade 3500 besökare sist det begav sig 2018. Nu blir det även fler utställare till Västerbytorp där arrangemanget äger rum 5:e maj.

Nu hoppas man även på bra väder, ett område man inte kan styra men vid regn så finns det paraplyer och ponchos att ta på sig. Utöver det kommer den hungrige att kunna äta på någon av de tre foodtrucks som Märsta Förenade beställt in. Märsta Förenade uppmanar besökare att ta någon av skyttelbussarna som går från Märsta station varje kvart då antalet parkeringsplatser är begränsat på området.

centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
nrh