sap_pan
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Detta gör turisterna i Sigtuna

Har du undrat över vad alla turister gör i Sigtuna stad? Resesajten Tripadvisor listar de populäraste sakerna att göra.

panorama_centrum

Turisterna har intagit Sigtuna stad igen efter två år med pandemi, om det förra året var inhemska turister är det nu även utländska turister i staden. Men vad gör de då i stan? Man skulle kunna tror att de bara strosar runt längs Stora Gatan helt ogenomtänkt. Men så är det inte. Resesajten Tripadvisor har sammanställt de populäraste sakerna att göra baserat på omdöme från besökare.

Ett besök i Sigtuna Rådhus är populärast följt av en promenad längs strandpromenaden och S:t Olofs kyrkoruin.

Här är topp 8 saker att göra i Sigtuna
1. Besök Rådhuset
2. Strandpromenaden
3. S:t Olofs kyrkoruin
4. Mariakyrkan
5. Wenngarns slott
6. S:t Lars kyrkoruin
7. Steninge slott
8. Rosersbergs slott

mote_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

kso_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

pantamera_avc_helsida
helsida_sfs

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
social_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mote_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
outsider_social
kso-duell_out
mp_outsider2022
nrh
sfs_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out