defacto_pan2020

Detta gäller om du halkar

Det är just nu mycket halt på en del platser både i kommunen och andra platser i länet. Detta gäller om du ramlar och gör illa dig.

centrum_artikel

Växelvis kyla med mildare temperaturer gör att det bildas is på en del håll i kommunen och andra platser i länet. Om man ramlar och gör illa sig så är det inte per automatik kommunen eller fastighetsägarens fel. Det är nämligen du som måste bevisa att någon agerat oaktsamt och slarvat med saltning med halkbekämpningen:
– Det är olika från fall till fall hur man bedömer vårdslösheten och bedömningen görs av markägarens försäkringsbolag, säger Lisa Halvorsen, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå, till SVT Stockholm.

Man ska snabbt dokumentera platsen med bilder och kontaktuppgifter till eventuella vittnen.
– Bra att komma ihåg är att man kan få ersättning från flera försäkringar för samma skada, till exempel om man har olycksfallsförsäkring via arbetet, facket eller är med i någon förening, fortsätter Lisa Halvarson.

2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
connys
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider