defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Detaljplan om Tingvallaskolan ska ut på samråd

Bygg och trafiknämnden har fattat beslut om att skicka ut detaljplanen för utbyggnad av Tingvallaskolan och 24 nya bostäder på samråd.

Det råder kapacitetsbrist på Tingvallaskolan idag enligt kommunen och delar av verksamheten sker i paviljonger. En utbyggnad av skolan har planerats en tid och nu har man kommit ett steg närmare detaljplan. Den detaljplan som kommunen föreslår för antagning ska skickas ut på samråd till olika intressenter samt grannar. Om inga större synpunkter framkommer skulle en detaljplan kunna antas senare i höst och därefter blir det aktuellt med upphandling.

I detaljplanen framgår att det blir skolfastighet med närhet till park samt säkra gång och cykelvägar för barnen, även en ny förskola ingår i planen. Dessutom kommer man att kunna uppföra 24 bostäder i detaljplanen.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
connys
colorama_april2
defacto_outsider
nrh