centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Detaljplan om Tingvallaskolan ska ut på samråd

Bygg och trafiknämnden har fattat beslut om att skicka ut detaljplanen för utbyggnad av Tingvallaskolan och 24 nya bostäder på samråd.

centrum_artikel

Det råder kapacitetsbrist på Tingvallaskolan idag enligt kommunen och delar av verksamheten sker i paviljonger. En utbyggnad av skolan har planerats en tid och nu har man kommit ett steg närmare detaljplan. Den detaljplan som kommunen föreslår för antagning ska skickas ut på samråd till olika intressenter samt grannar. Om inga större synpunkter framkommer skulle en detaljplan kunna antas senare i höst och därefter blir det aktuellt med upphandling.

I detaljplanen framgår att det blir skolfastighet med närhet till park samt säkra gång och cykelvägar för barnen, även en ny förskola ingår i planen. Dessutom kommer man att kunna uppföra 24 bostäder i detaljplanen.

sommarlov_helsida
defacto_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
marina_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

swedol_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider