center_pan21
Konstverket i Sigtuna stadsängarFoto: Pressbild

Dessa prisas inom Kulturen

Det står klart vilka som prisas inom Kulturen

centrum_artikel

Sigtuna Event som genomförde Sigtuna Summer Squerze mitt under pandemin i slutet av förra sommaren utses till Årets initiativ.
– Mitt i pandemitider lyckades föreningen på ett utmärkt sätt genomföra ett smittsäkert evenemang utifrån rådande maxantal men med festivalanda, lyder delar av motiveringen.

Årets Kulturpristagare blev Kim Hultén och Mikael Falk för att ha knutit ihop nytt och modern i Sigtuna stadsängar genom konstverket Modul Skulptur som sigtunakonstnären Erik Falk skapat.

Kulturstipendiat blev Hanna Sturland för sina breda musikaliska färdigheter som sträcker sig bortom violinspelandet.
– Hanna har ett stort engagemang, hjälper sina kamrater och är en förebild för många andra elever på Kulturskolan.

Till Årets ungdomsledare utsågs Jessica Hilmo från Sigtuna Basket. Hon får priset för att hon är allsidig, tydlig och kompetent ledare och är även en förebild för spelar och ledare med engagemanget och sättet att vara. Hon är en riktig eldsjäl som inspirerar andra att bli ledare och tränare.

bostad_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
vaccin

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

2020_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

helsida_var2021
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

dack-helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
dack-outsider