januari

Dessa bör bära munskydd i kollektivtrafiken

Råd om munskydd i kollektivtrafiken gäller personer födda 2004 och tidigare enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel

Folkhälsomyndigheten presenterade råd för munskydd som införs i kollektivtrafiken 7/1 2021. Personer som rekommenderas använda munskydd är de som är födda 2004 och tidigare. Alltså från 16 år och äldre. Munskydd bör användas mellan klockan 7-9 och 16-18, det är då många vanligtvis reser.
– Det är mer effektivt att hålla avstånd än att befinna sig nära andra och ha munskydd. Men vi vet att kollektivtrafiken innebär situationer där trängsel kan vara svår att undvika trots rekommendationen om att i första hand välja andra färdmedel. Då kan munskydd vara till nytta, säger statsepidemiolog Anders Tegnell, i ett pressmeddelande.

Det är upp till var och en att ta ansvar för sitt munskydd och att det är av god kvalitet. Folkhälsomyndigheten rekommenderar de som bedriver kollektivtrafik att tillhandahålla munskydd till de som inte haft möjlighet att ta med eget. Företagen ska också informera resenärer om att och hur munskydd bör bäras. Man ska också planera för att ta hand om avfall. Rådet omfattar hela landet, dock är problem med trängsel i kollektivtrafiken främst ett storstadsproblem.

2020_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
prima_helsida
januari_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
prima_outsider
centrum_sommar_out