defacto_pan2020

Dessa bör bära munskydd i kollektivtrafiken

Råd om munskydd i kollektivtrafiken gäller personer födda 2004 och tidigare enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel

Folkhälsomyndigheten presenterade råd för munskydd som införs i kollektivtrafiken 7/1 2021. Personer som rekommenderas använda munskydd är de som är födda 2004 och tidigare. Alltså från 16 år och äldre. Munskydd bör användas mellan klockan 7-9 och 16-18, det är då många vanligtvis reser.
– Det är mer effektivt att hålla avstånd än att befinna sig nära andra och ha munskydd. Men vi vet att kollektivtrafiken innebär situationer där trängsel kan vara svår att undvika trots rekommendationen om att i första hand välja andra färdmedel. Då kan munskydd vara till nytta, säger statsepidemiolog Anders Tegnell, i ett pressmeddelande.

Det är upp till var och en att ta ansvar för sitt munskydd och att det är av god kvalitet. Folkhälsomyndigheten rekommenderar de som bedriver kollektivtrafik att tillhandahålla munskydd till de som inte haft möjlighet att ta med eget. Företagen ska också informera resenärer om att och hur munskydd bör bäras. Man ska också planera för att ta hand om avfall. Rådet omfattar hela landet, dock är problem med trängsel i kollektivtrafiken främst ett storstadsproblem.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

rentawreck_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
connys
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh