varumarke_defacto_sommar
Derbyt spelas i Vikingahallen, lördag kl. 16.00

Derby inleder Allsvenskan för Skånela

Handbollsallsvenskan inleds på lördag och det är inte med vilken match som helst för Skånela, det är en match mot antagonisten Rimbo: - Det blir dubbelt explosionsartat, säger tränaren Jimmy Karlsson.

marstac_aug

Jimmy Karlsson och Jesper Östlund gör sin tredje säsong som tränare för Skånela. Under flera år ledde de Skånela framgångsrikt på planen till Elitserien, nu siktar de på att göra om bedriften som tränare:
– Kommer vi nära våra toppar och ligger där så blir det svårt för alla lag att slå oss, men det gäller för oss att vara så bra i 26 matcher och inte falla ihop, säger Jimmy Karlsson.

Tung höst
Skånela hade en katastrofal höst förra året och var kring jul nästjumbo. Vårsäsongen avslutade man dock på bästa sätt och nosade på en kvalplats till Elitserien.
– Vi har lärt oss mycket från förra året, vi får max förlora en 1-2 matcher, sen måste vi omvandla den negativa trenden till något positivt, menar Jimmy Karlsson.

Fler ska bidra
Truppen har breddats lite, det är inte lika tungt ansvar på Fredrik Olsson, Oskar Frank och andra som man förväntade sig 8-10 mål per match. Nu finns även Iris Ganibegovic i laget tillsammans med Simon Källström. Tanken är att de ska avlasta och se till att fler kan göra mål:
– Iris betyder mycket, han har utvecklats mycket i försvarsspelet under försäsongen och ligger bakom många mål, fortsätter Karlsson.

Ska inte vara bekväma
Till derbyt på lördag kommer Skånela in med hysterisk form då man ännu inte har förlorat under försäsongen, man har slagit elitserielag och självförtroendet är stort. Samtidigt är tränarduon medvetna om att man inte ska slå sig för bröstet och bli bekväma:
– Vi vill inte att vi hamnar i ”det löser sig självt-känsla”. Försäsong är en sak, nu är det något helt annat, säger Jimmy Karlsson.

”Mycket känslor”
Skånela har i princip truppen intakt efter förra säsongen och man har även utvecklats under våren, sommaren och hösten. Rimbo har bara 3-4 spelare kvar av stommen berättar Jimmy Karlsson. Han är optimistisk:
– Kommer vi upp i vår nivå får Rimbo svårt, men det tror jag alla lag får. Nu är det derby, det är mycket känslor, vi får hantera det och gå ut på planen och spela vårt spel. Det är mycket metall bitar som gör att man presterar på topp.

happy_homes_sommar
extra

Wikegård startar nytt hockeylag i Märsta

Ishockey Niklas Wikegård startar ett hockeylag som kommer att spela sina hemmamatcher i Pinbackshallen med start i höst: - Vi har registrerat fler spelare, men vi tänker presentera det spelare för spelare på vår Instagram. Jag sitter ju i styrelsen i föreningen. Vi är några stycken som driver det här och då har vi fått till det med klädmärket som Wikegård står bakom. Det här ska bli riktigt kul, säger den förste spelaren Rasmus Rindstål till Expressen.

biljetter
division 4

FC Arlanda säkrade kvalplats – Minst

Fotboll FC Arlanda hade inga problem med jumbon Sunnersta på lördagen. Det var målfest på Sunnersta IP i Uppsala. Det var 2-0 i paus och andra fortsatte man trumma på för att distansera sig från tvåan Kåre om det skulle bli en målskillnadsaffär: - Behöver hålla lugnet inför avslutningen och fortsätta enligt plan, säger sportchef Eddi Khalaf.

slaget om uppland

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

Video

Wings i TV4

Ishockey Wings besökte på söndagen Idrottens dag i Hagaparken och Team07 gav bort massor med utrustning till Ge bort till sport: - Jag brinner för Wings Hockeyskola och att få fler barn i Sigtuna kommun att börja spela hockey. Det är för att jag ser glädjen hos barnen och vet att vi kan bidra till att de blir vinnare i livet genom hockeyn, säger Annika Bröms, ansvarig för Wings Hockeyskola.

Riddarens vårdcentral i samarbete med Wings

Ishockey Nyöppnade Riddarens Vårdcentral i Märsta startar ett samarbete med Wings hockeyskola: - I ett socioekonomisk utsatt området som Märsta är det ännu viktigare så att inga barn som vill idrotta exkluderas på grund av ekonomiska skäl, säger Dr. Hammad Al-Saaid om samarbetet.

Se Rosersbergs IK i SVT

Innebandy Lilla Sportspegelen besökte Rosershallen i våras för att vara med i Rosersbergs IK:s avslutning med internturnering.

Helgens matcher

Fotboll Viktiga matcher för bygdens lag. FC Arlanda som jagar serieseger möter Procyon hemma, Rosersbergs IK spelar borta mot Knivsta i jakten på andraplatsen och Märsta IK tar sig an Sala borta.

borg
standard
siriusgatan26
stockholmsvagen24b
cricketklubben
standard_ridskola
connys
Norra Redovisningshuset
korpentraning
karlavagnen46
Festspecialisten – Standard
Frisyr – Standard
colorama_jan
sbrf2
lions_standard
standard