centrum_standard
Derbyt spelas i Vikingahallen, lördag kl. 16.00

Derby inleder Allsvenskan för Skånela

Handbollsallsvenskan inleds på lördag och det är inte med vilken match som helst för Skånela, det är en match mot antagonisten Rimbo: - Det blir dubbelt explosionsartat, säger tränaren Jimmy Karlsson.

centrum_standard

Jimmy Karlsson och Jesper Östlund gör sin tredje säsong som tränare för Skånela. Under flera år ledde de Skånela framgångsrikt på planen till Elitserien, nu siktar de på att göra om bedriften som tränare:
– Kommer vi nära våra toppar och ligger där så blir det svårt för alla lag att slå oss, men det gäller för oss att vara så bra i 26 matcher och inte falla ihop, säger Jimmy Karlsson.

Tung höst
Skånela hade en katastrofal höst förra året och var kring jul nästjumbo. Vårsäsongen avslutade man dock på bästa sätt och nosade på en kvalplats till Elitserien.
– Vi har lärt oss mycket från förra året, vi får max förlora en 1-2 matcher, sen måste vi omvandla den negativa trenden till något positivt, menar Jimmy Karlsson.

Fler ska bidra
Truppen har breddats lite, det är inte lika tungt ansvar på Fredrik Olsson, Oskar Frank och andra som man förväntade sig 8-10 mål per match. Nu finns även Iris Ganibegovic i laget tillsammans med Simon Källström. Tanken är att de ska avlasta och se till att fler kan göra mål:
– Iris betyder mycket, han har utvecklats mycket i försvarsspelet under försäsongen och ligger bakom många mål, fortsätter Karlsson.

Ska inte vara bekväma
Till derbyt på lördag kommer Skånela in med hysterisk form då man ännu inte har förlorat under försäsongen, man har slagit elitserielag och självförtroendet är stort. Samtidigt är tränarduon medvetna om att man inte ska slå sig för bröstet och bli bekväma:
– Vi vill inte att vi hamnar i ”det löser sig självt-känsla”. Försäsong är en sak, nu är det något helt annat, säger Jimmy Karlsson.

”Mycket känslor”
Skånela har i princip truppen intakt efter förra säsongen och man har även utvecklats under våren, sommaren och hösten. Rimbo har bara 3-4 spelare kvar av stommen berättar Jimmy Karlsson. Han är optimistisk:
– Kommer vi upp i vår nivå får Rimbo svårt, men det tror jag alla lag får. Nu är det derby, det är mycket känslor, vi får hantera det och gå ut på planen och spela vårt spel. Det är mycket metall bitar som gör att man presterar på topp.

kulturklapp
video

William på väg mot historisk lista

Ishockey William Karlsson kvitterade Floridas ledning i mitten av andra perioden men hans Vegas föll ändå i natt. Skulle måltempot hålla i sig för märstasonen så kan han ta sig in på en historisk lista över flest mål i ett expansionslag.

defacto_panorama_boka_mote
hockeyettan

Wings tappade ledning i Vallentuna

Ishockey Trots ledning med 3-1 förlorade Wings bortamötet mot Vallentuna med 3-5: - Tycker killarna gör en bra insats i 40 minuter, säger tränare Björn Lidström till Wings facebooksida.

happy_homes_sommar
magget_dejt

Olsson visade vägen för Skånela

Handboll Skånela gjorde processen kort med RP Linköping inför nästan 300 åskådare i Vikingahallen. - Skönt att få en seger direkt på hemmaplan i år, killarna var laddade och välförberedda på uppgiften, säger tränaren Jesper Östlund.

skånela-kungälv

Förlust mot serieledaren

Handboll Skånela spelade jämt med Kungälv och ledde stundtals i 20 minuter, men därefter var det slut på det roliga och i andra rann det iväg: - Jag sågar inte spelarna men vi ger upp, vi harr ett klubbemblem som vi spelar för, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

forskontor

Haris ny FIFA-domare

Fotboll Valstabon Haris Curovac har utsetts till FIFA-domare i Futsal: - Det är en ära och ska så klart bli väldigt roligt, säger Haris till märsta.nu

Dick och Micke förlänger

Innebandy Arlanda IBK förlänger med tränarduon Dick Lyngbrant och Michael Jonsson: - Vi har justerat avtalen lite och anpassat dem efter verkligheten. Dvs båda innehar rollen som ”headcoach” med huvudansvar för senior och juniorsidan för dam- respektive herrsektionen, det känns fantastiskt, uppger ordföranden Mattias Nordahl.

EXTRA

William matchhjälte igen

Ishockey William Karlsson sköt in matchavgörande 2-1 mot New York Rangers i natt och är uppe i 22 mål: - Jag har den bästa tiden i mitt liv just nu, säger William.

objekt1
matcher_skanela
oppethus
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
connys
objekt2
biokalla_dec
vinterstudiobf
objekt4
objekt3
nfc_vinter
standard_ridskola
standard