klippdagar
Derbyt spelas i Vikingahallen, lördag kl. 16.00

Derby inleder Allsvenskan för Skånela

Handbollsallsvenskan inleds på lördag och det är inte med vilken match som helst för Skånela, det är en match mot antagonisten Rimbo: - Det blir dubbelt explosionsartat, säger tränaren Jimmy Karlsson.

marstac_aug

Jimmy Karlsson och Jesper Östlund gör sin tredje säsong som tränare för Skånela. Under flera år ledde de Skånela framgångsrikt på planen till Elitserien, nu siktar de på att göra om bedriften som tränare:
– Kommer vi nära våra toppar och ligger där så blir det svårt för alla lag att slå oss, men det gäller för oss att vara så bra i 26 matcher och inte falla ihop, säger Jimmy Karlsson.

Tung höst
Skånela hade en katastrofal höst förra året och var kring jul nästjumbo. Vårsäsongen avslutade man dock på bästa sätt och nosade på en kvalplats till Elitserien.
– Vi har lärt oss mycket från förra året, vi får max förlora en 1-2 matcher, sen måste vi omvandla den negativa trenden till något positivt, menar Jimmy Karlsson.

Fler ska bidra
Truppen har breddats lite, det är inte lika tungt ansvar på Fredrik Olsson, Oskar Frank och andra som man förväntade sig 8-10 mål per match. Nu finns även Iris Ganibegovic i laget tillsammans med Simon Källström. Tanken är att de ska avlasta och se till att fler kan göra mål:
– Iris betyder mycket, han har utvecklats mycket i försvarsspelet under försäsongen och ligger bakom många mål, fortsätter Karlsson.

Ska inte vara bekväma
Till derbyt på lördag kommer Skånela in med hysterisk form då man ännu inte har förlorat under försäsongen, man har slagit elitserielag och självförtroendet är stort. Samtidigt är tränarduon medvetna om att man inte ska slå sig för bröstet och bli bekväma:
– Vi vill inte att vi hamnar i ”det löser sig självt-känsla”. Försäsong är en sak, nu är det något helt annat, säger Jimmy Karlsson.

”Mycket känslor”
Skånela har i princip truppen intakt efter förra säsongen och man har även utvecklats under våren, sommaren och hösten. Rimbo har bara 3-4 spelare kvar av stommen berättar Jimmy Karlsson. Han är optimistisk:
– Kommer vi upp i vår nivå får Rimbo svårt, men det tror jag alla lag får. Nu är det derby, det är mycket känslor, vi får hantera det och gå ut på planen och spela vårt spel. Det är mycket metall bitar som gör att man presterar på topp.

hockeyettan

Wings vann E4-derbyt

Ishockey Wings satte lite grus i maskineriet på Väsbys planer för att ta plats i AllEttan med en seger i E4-derbyt på söndagen.

defacto_panorama_boka_mote
forskontor
extra

William hyllades efter nya mål

Ishockey William Karlssons satte sitt åttonde och nionde mål under natten mot Los Angeles: - Det kändes bra, särskilt i första, vi vann matchen där, sa William efter matchen till NHL.com

Klar seger för Skånela mot GT Söder

Handboll Skånela besegrade GT Söder på söndagen med komfortabla 24-18: - Det känns skönt som fan, en stabil insats, fram för allt bakåt, sa tränare Fredrik Söderberg efter matchen.

farbrorbla_host2017
Video

Nya poäng från Karlsson

Ishockey William Karlsson satte sitt sjunde mål och sin sjunde assist under natten vilket för honom upp som trea i den interna poängligan.

jul2018
Gräsroten 2017

Så mycket får din förening från Svenska spel

Sport Kommunens föreningar får dela på drygt 120 000 kronor från Svenska Spels gräsroten: - Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I Stockholm ser vi ett ökat engagemang för Gräsroten där antalet supportrar har ökat med 13 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

happy_homes_sommar
skånela-tumba

Tredje segern för Skånela

Handboll Skånela tog en välbehövlig seger i Allsvenskan efter att ha besegrat Tumba med 25-23 inför 283 åskådare i Vikingahallen: - Jag bryr mig inte om hur det ser ut, bara vi vinner, sa Jimmy Karlsson, tränare, efter matchen.

Video

Succé i natt för William Karlsson

Ishockey Wingsfostrade William Karlsson är glödhet i NHL, i natt kom två nya mål mot Winnipeg: - Ha roligt så går det bra, sa William till Vegas hemsida efter matchen.

Kaj förlänger med Märsta IK

Fotboll Märsta IK har förlängt med Kaj Eskelinen över nästa säsong: - Vi är nöjda, spelarna är nöjda och Kaj är nöjd, säger Märsta IK:s ordförande Kristoffer Rydén.

Ny futsalförening i Märsta

Fotboll Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

hockeyettan

Skräll av Wings

Ishockey Wings skrällde när man plockade tre poäng mot tabellfemman Valbo på onsdagskvällen.

Märstaspelare i Upplandslaget

Fotboll Sju spelare, killar och tjejer, från Märsta IK har kommit med i Upplandslaget för vidare camper och provspel inför sommarens Elitläger.

Norra Redovisningshuset
cricketklubben
yrkesutbildningen
slutstation
standard_ridskola
agy2
nfc_vinter
skolgatan6d
borg
lions_standard
dalgatan7b
Festspecialisten – Standard
frisyr2018
colorama_jan
blackfriday
matcher_skanela
dogranch
standard
steningeliden32
connys