varfest_marstac
Derbyt spelas i Vikingahallen, lördag kl. 16.00

Derby inleder Allsvenskan för Skånela

Handbollsallsvenskan inleds på lördag och det är inte med vilken match som helst för Skånela, det är en match mot antagonisten Rimbo: - Det blir dubbelt explosionsartat, säger tränaren Jimmy Karlsson.

banner_artikel

Jimmy Karlsson och Jesper Östlund gör sin tredje säsong som tränare för Skånela. Under flera år ledde de Skånela framgångsrikt på planen till Elitserien, nu siktar de på att göra om bedriften som tränare:
– Kommer vi nära våra toppar och ligger där så blir det svårt för alla lag att slå oss, men det gäller för oss att vara så bra i 26 matcher och inte falla ihop, säger Jimmy Karlsson.

Tung höst
Skånela hade en katastrofal höst förra året och var kring jul nästjumbo. Vårsäsongen avslutade man dock på bästa sätt och nosade på en kvalplats till Elitserien.
– Vi har lärt oss mycket från förra året, vi får max förlora en 1-2 matcher, sen måste vi omvandla den negativa trenden till något positivt, menar Jimmy Karlsson.

Fler ska bidra
Truppen har breddats lite, det är inte lika tungt ansvar på Fredrik Olsson, Oskar Frank och andra som man förväntade sig 8-10 mål per match. Nu finns även Iris Ganibegovic i laget tillsammans med Simon Källström. Tanken är att de ska avlasta och se till att fler kan göra mål:
– Iris betyder mycket, han har utvecklats mycket i försvarsspelet under försäsongen och ligger bakom många mål, fortsätter Karlsson.

Ska inte vara bekväma
Till derbyt på lördag kommer Skånela in med hysterisk form då man ännu inte har förlorat under försäsongen, man har slagit elitserielag och självförtroendet är stort. Samtidigt är tränarduon medvetna om att man inte ska slå sig för bröstet och bli bekväma:
– Vi vill inte att vi hamnar i ”det löser sig självt-känsla”. Försäsong är en sak, nu är det något helt annat, säger Jimmy Karlsson.

”Mycket känslor”
Skånela har i princip truppen intakt efter förra säsongen och man har även utvecklats under våren, sommaren och hösten. Rimbo har bara 3-4 spelare kvar av stommen berättar Jimmy Karlsson. Han är optimistisk:
– Kommer vi upp i vår nivå får Rimbo svårt, men det tror jag alla lag får. Nu är det derby, det är mycket känslor, vi får hantera det och gå ut på planen och spela vårt spel. Det är mycket metall bitar som gör att man presterar på topp.

bildextra!

Märstaseger i derbyt

Fotboll Märsta IK var klart starkast i derbyt mot FC Arlanda och vann med 4-1: - Det är en derbymatch med mycket kamp och mycket vilja, men vi lyckas vinna med 4-1 och vi gör ändå bra mål tycker jag, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

vuxenutbildning2
division 3

Första derbyt på 18 år

Fotboll Första derbyt i division 3-sammanhang mellan två av bygdens är nu på lördag: - Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat om vi kommer upp i nivå, sa MIK-tränaren Kaj Eskelinen efter 1-1 mot Håbo senast.

februari

Helgens matcher

Fotboll På fredag kväll inleder Rosersbergs IK helgens matcher med hemmamöte mot Gräsö Norrskedika. Höjdpunkten denna helg är givetvis derbyt på lördag!

dackia_2018
nationaldag_sigtunakommun
clasohlson_robot
video

Karlsson målskytt när Vegas föll

Ishockey William Karlsson reducerade till 4-2 för Vegas mot Winnipeg men närmare än så kom inte sensationslaget som därmed ligger under i en matchserie för första gången.

division 3

Oavgjort för MIK trots drömstarten

Fotboll Märsta IK fick en drömstart mot Håbo med mål redan efter tre minuter, men tappade spelet i andra och även två viktiga poäng: - Vi kommer inte upp i standard, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

Skånelaiter i SM-final

Handboll Damernas final mellan Sävehof och H65 Höör bjöd på en match mellan ex-skånelaiterna Emma Fernis och Kristin Thorleifsdottir.

Märstaspelare på Svealandslägret

Fotboll Märsta IK har flera spelare med på Svealandslägret i Enköping denna helg: - De som är framstående under denna helg, har stor chans att sen bli uttagna till Utvecklingslägret i Halmstad, berättar Joakim Filmer-Hansen i Märsta IK.

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK spelar hemma mot Håbo medan FC Arlanda har en svår bortamatch mot Arlanda denna helg. Här är samtliga helgens matcher!

Skånela värvar från konkurrenten

Handboll Sknånela plockar in Erik Östling från konkurrenten Tyresö inför kommande säsong: - Erik har varit en av de allra jobbigaste mittsexorna att ha som motståndare i de senaste årens allsvenska, säger tränare Jimmy Karlsson.

Dags för SMACK-Rundan på söndag

Cykel Nu på söndag är det dags för SMACK-Rundan som går i kommunen: - Vi har som tidigare år olika distanser att välja på allt från 40km till 120km, berättar Stefan Lagerqvist på SMACK.

Första segern för MIK Dam

Fotboll Märsta IK vann sin första match i Division 4 när de på söndagen besegrade Bälinge på bortaplan: - Vinst 3-0 efter mycket övertygande spel och där man kontrollerade matchen på ett bra sätt. Hade skärpan varit rätt så hade det kunnat bli minst 2-3 mål till, berättar tränare Joakim Folmer-Hansen.

Karlsson bakom segermålet när Vegas avancerade

Ishockey William Karlsson och hans Vegas avancerade till konferensfinal i Stanley Cup efter att William legat bakom segermålet i match 6 mot San José: - Det är det största jag varit med om i karriären. Hittills. Men nu ska vi förstås försöka gå ännu längre, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

vuxentutbildning
val2018
objekt3
outsider_defacto
oppning_sportfiske2
outsider_moderat
veterankraft_standard
objekt4
Norra Redovisningshuset
standard_start
barnnplattan
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
nfc_vinter
connys
objekt2