center_pan21
Rosersbergs IK mot Märsta IK 27/6 15.00 på MidgårdsvallenFoto: Rosersbergs IK

Derby efter midsommar

Det står klart att seriespel i Division 4 kan dra igång i mitten av juni och derbyt mellan RIK-MIK spelas 27:e juni.

centrum_artikel

Division 4 Uppland är hårt drabbad av pandemin och restriktionerna. Men från 1:a juni kan seniorlag i Uppland återigen spela matcher. Dock har de första elva omgångarna av Division 4 strukits från programmet. Premiären sker därmed i mitten av maj när MIK möter Palestinska borta i Uppsala och RIK har Rådmansö hemma i Rosersberg.

Veckan därpå är det derby mellan MIK och RIK: Märsta IK tar emot Rosersberg under midsommarhelgen, 27:e juni. Avspark 15.00. Dessvärre blir det inget ”dubbelderby” eftersom mötet i höst stryks 1:a augusti. Nu får dessutom 100 åskådare komma in på matcherna från och med 1:a juni. Frågan är om det räcker när kommunens två näst bästa lag gör upp om att vara näst bäst i kommunen efter FC Arlanda som spelar i Division 2.

happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

bostad_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

2020_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

vaccin
connys_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

centrum_helsida2020
division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

mp_host_helsida
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
vaccin-outsider
connys
bostad_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider