center_pan21
Man rekommenderas att testa sig vid ankomst från en utlandsresaFoto: Pressbild

Deltavarianten och utlandsresenärer driver på smittotalen

Antalet konstaterade coronafall i regionen ökade en aning under den gångna veckan.

Antalet smittade med covid-19 ökar för andra veckan i rad enligt Region Stockholm, det är dock ökning från låga nivåer. Vecka 27 var det 476 nya fall, en uppgång med 18 procent. Ytterligare två har avlidit. Smittade med den så kallade deltavarianten av covid-19 ökar med 50 procent bland de smittade.
– Ökningarna sker från låga nivåer men ökningar två veckor i rad är inte vad jag vill se. Karolinska Universitetslaboratoriet bedömer att delta-varianten står för cirka 60 procent av alla nya konstaterat smittade. Vi vet att den som tagit båda doserna vaccin har ett bättre skydd mot allvarlig sjukdom, särskilt för de som smittas med delta-varianten. Därför är det nu viktigt att så många som möjligt får möjlighet att ta båda doserna vaccin så snart som möjligt inom rätt intervall, säger chefläkare Elda Sparrelid.

märsta.nu rapporterade under tisdagen om de lättade restriktionerna från och med torsdag. Men man bör ändå följa råd för att minska smittspridning.
– Drygt 60 procent av länets vuxna invånare har påbörjat sin vaccination och 40 procent har fått båda doserna vilket innebär att det fortsatt är många invånare som inte har något vaccinationsskydd än. Om du följer de grundläggande råden bidrar du till att minska risken för smittspridning, fortsätter Elda Sparrelid.

En tredjedel av fallen som nu konstaterats kommer från utlandet, det vill säga stockholmare som varit utomlands. Därför skärps också rekommendationer för provtagning vid hemkomst efter utlandsresa.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

eldsjal-helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
andersojag

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
nrh
connys
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
mp-outsider
bostad_outsider