stationshusen
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Del2: Misstänkta mutbrott anmäldes inte

På onsdagen sändes Uppdrag Granskning, Peabs affärer i Sigtuna kommun granskades och ett upplägg mellan Socialdemokraterna och en lokal företagare.

centrum_artikel

Peab gjorde en egen internutredning om situationen i Sigtuna mellan åren 2005-2015. I den ska uppgifter om mutbrott och bokföringsbrott ha framkommit enligt Uppdrag granskning. Trots det så gjordes inga polisanmälningar och Peab valde att inte medverka nämnvärt i Uppdrag Granskning, inte heller Peab Bostads tidigare VD Tomas Andersson ville medverka.

Uppdrag granskning visade upp att Peab fick byggrätter i kommunen mot att den syrisk-ortodoxa församlingen gynnades samt fotbollsklubben Valsta Syrianska. I gengäld ska många ur den Syrisk-ortodoxa församlingen ha röstat på Socialdemokraterna som vann valet 2010 stort trots att man backade i hela landet.

Valsta Syrianska, då en klubb i Division 1 och 2, sponsrades med uppemot tio miljoner kronor, man fick klubbstugan bekostad, Midgårdsvallen byggdes åt kommunen som Valsta Syrianska använde.

Uppdrag Granskning visade också upp att Peab fick förtur på byggrätter åt SigtunaHem, något kan ha inneburit att kringå LOU, Lagen om offentlig upphandling. Både Anders Johansson, numera Sandén, och den lokale företagaren, nekar till att ha fått mutor och fördelar. De ska heller inte ha deltagit i någon hemlig pakt.

centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider