defacto_pan
Steffen OxenvadFoto: Pressbild
Marie AxelssonFoto: Pressbild
Ibrahim KhalifaFoto: Daniel Iskander

De leder (S) in i valet… just nu

I samband med att Socialdemokraterna höll årsmöte fastställdes en preliminär lista till fullmäktige 2018. Förstanamnet på listan kvarstår dock till ett extra medlemsmöte som ska hållas i april.

Steffen Oxenvad är just nu toppnamn på Socialdemokraternas lista till valet 2018, han är tvåa i väntan på att ettan ska fastställas. Veteranen Gun Eriksson är trea, Lars Andersson 4:a och Marie Axelsson först som femma trots att hon fått en framträdande plats på länslistan till Riksdagen.

Khalifa kandiderar till fullmäktige
Ibrahim Khalifa som deklarerat att han slutar oavsett valutgång är 12:a och fortsätter alltså som folkvald om Socialdemokraterna får 12 mandat. Men listan har inte huggits i sten än, den kan förändras aviserar Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Blir hearing med kandidater
Medlemmarna har önskat en hearing med kandidater som aspirerar på att vara förstanamn på listan och därmed troligtvis kommande kommunstyrelseordförande eller oppositionsråd.
– Den 24 mars kommer det genomföras en hearing med kandidaterna. Därefter kommer själva valet genomföras den 8 april och listan fastställas i sin helhet. Den 8 april kommer även fastställande av valprogram och val av ny ordförande för Socialdemokraterna efter Mia Hämäläinen Persson att genomföras, skriver Socialdemokraterna i pressmeddelandet.

sigtuna_funkis
outsider
korpen_jan-feb
sigtunavatten_standard
frisyr_december
connys
happyhomes_2019

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

funkis_2
nrh
banner_trerosor