defacto_pan
Steffen OxenvadFoto: Pressbild
Marie AxelssonFoto: Pressbild
Ibrahim KhalifaFoto: Daniel Iskander

De leder (S) in i valet… just nu

I samband med att Socialdemokraterna höll årsmöte fastställdes en preliminär lista till fullmäktige 2018. Förstanamnet på listan kvarstår dock till ett extra medlemsmöte som ska hållas i april.

Steffen Oxenvad är just nu toppnamn på Socialdemokraternas lista till valet 2018, han är tvåa i väntan på att ettan ska fastställas. Veteranen Gun Eriksson är trea, Lars Andersson 4:a och Marie Axelsson först som femma trots att hon fått en framträdande plats på länslistan till Riksdagen.

Khalifa kandiderar till fullmäktige
Ibrahim Khalifa som deklarerat att han slutar oavsett valutgång är 12:a och fortsätter alltså som folkvald om Socialdemokraterna får 12 mandat. Men listan har inte huggits i sten än, den kan förändras aviserar Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Blir hearing med kandidater
Medlemmarna har önskat en hearing med kandidater som aspirerar på att vara förstanamn på listan och därmed troligtvis kommande kommunstyrelseordförande eller oppositionsråd.
– Den 24 mars kommer det genomföras en hearing med kandidaterna. Därefter kommer själva valet genomföras den 8 april och listan fastställas i sin helhet. Den 8 april kommer även fastställande av valprogram och val av ny ordförande för Socialdemokraterna efter Mia Hämäläinen Persson att genomföras, skriver Socialdemokraterna i pressmeddelandet.

hostfest_centrum
defacto_host2018
valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
objekt4
objekt2
sbrf_sep
outsider
objekt3
nrh
connys
komvuxq3_4