invigning_clasohlsson
Steffen OxenvadFoto: Pressbild
Marie AxelssonFoto: Pressbild
Ibrahim KhalifaFoto: Daniel Iskander

De leder (S) in i valet… just nu

I samband med att Socialdemokraterna höll årsmöte fastställdes en preliminär lista till fullmäktige 2018. Förstanamnet på listan kvarstår dock till ett extra medlemsmöte som ska hållas i april.

banner_artikel

Steffen Oxenvad är just nu toppnamn på Socialdemokraternas lista till valet 2018, han är tvåa i väntan på att ettan ska fastställas. Veteranen Gun Eriksson är trea, Lars Andersson 4:a och Marie Axelsson först som femma trots att hon fått en framträdande plats på länslistan till Riksdagen.

Khalifa kandiderar till fullmäktige
Ibrahim Khalifa som deklarerat att han slutar oavsett valutgång är 12:a och fortsätter alltså som folkvald om Socialdemokraterna får 12 mandat. Men listan har inte huggits i sten än, den kan förändras aviserar Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Blir hearing med kandidater
Medlemmarna har önskat en hearing med kandidater som aspirerar på att vara förstanamn på listan och därmed troligtvis kommande kommunstyrelseordförande eller oppositionsråd.
– Den 24 mars kommer det genomföras en hearing med kandidaterna. Därefter kommer själva valet genomföras den 8 april och listan fastställas i sin helhet. Den 8 april kommer även fastställande av valprogram och val av ny ordförande för Socialdemokraterna efter Mia Hämäläinen Persson att genomföras, skriver Socialdemokraterna i pressmeddelandet.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

center_banner2
dackia_2018

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

februari
varen2018
forskontor

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

standard_ridskola
veterankraft_standard
standard_start
vuxentutbildning
objekt2
sigtunavatten_standard
val2018
connys
Norra Redovisningshuset
objekt4
nfc_vinter
outsider_defacto
objekt3
matcher_skanela