budget_panorama
Foto: Riksbanken

De betalar ut högsta lönen i kommunen

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe listar de högsta lönerna i landet och bäst betalt i Sigtuna kommun får man på Bystronic Scandinavia Aktiebolag.

fraga_liberalerna

Creditsafe har undersökt de högsta lönerna i landet baserat på Aktiebolag med minst 50 anställda. Den högsta lönen finns hos Autoliv Aktiebolag i Stockholm som har en snittlön på 2,68 miljoner kronor. Lägsta snittlönen finns på Loka Brunn Kur & Konferenshotell i Hällefors där snittlönen är 289 000 kronor.

Den högsta lönen i Sigtuna kommun betalas ut av Bystronic Scandinavia Aktiebolag där medellönen ligger på 641 000 kronor. Sigtuna är 41:a på listan av 290 kommuner. Grannkommunen Väsby är på plats 13 där Envirotainer betalar i snitt 902 000 kronor. Bäst betalande företaget är Boliden i Skellefteå där 3040 anställda snittar 549 000 kronor. Utöver Hällefors finns lägre löner i Karlsborg, Nynäshamn, Heby och Sala. Nynäshamn har alltså länets lägsta placering med snittlön på 319 000 kronor.

centrum_helsida2020
julen_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

connys_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

speedy_vinter_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

defacto_helsida
kristina_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

manskold_helsida

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

meko_helsida
2020_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
nrh
swedol_outsider
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
julen_outsider
kristina_outsider
ridskola_2020_outsider