centrum_ettar
Datasystemet havererade och boende blev utelåsta i minusgrader.Foto: Insändarbild

Datasystem havererade – Boende blev utelåsta

Boende på Arkaden i centrala Märsta blev utelåsta sedan det digitala låssystemet havererat: - Vissa fick vänta ute i kylan i en timme, berättar en som bor i fastigheten för märsta.nu

Malmegårds Fastighets AB har installerat ett låssystem i sina portar på Arkaden. Men de senaste dagarna har systemet havererat och boende har blivit utelåsta. Så sent som måndag kväll blev boende kvar ute i över en timme innan en annan person som bor i fastigheten kunde låsa upp och släppa in dem. Utöver det är det även datastyrt för att komma in till tvättstugan. Alla boende har fått taggar men till de privata bostäderna finns det fortfarande nycklar att låsa upp med.

Boende som hört av sig till märsta.nu säger att responsen från den som installerat datasystemet varit oförstående när de fått höra att folk står ute och väntar i minusgrader.
– Kändes som att man inte brydde sig alls, jag har undrat vad som händer när systemet slutar fungera och nu har det hänt.

Orsak: Serverbyte
Bengt Malmegård, VD på Malmegårds Fastighets AB, berättar för märsta.nu att man är informerade om situationen sedan i helgen och att man engagerat sig sedan dess för att hitta orsaken:
– I väntan på detta har våra husvärdar på plats gjort allt vad som stått i deras makt att underlätta för hyresgästerna.
Nu visar det sig att orsaken till felet är att vår passersystemleverantör Certego böt server i helgen. Någonting inträffade då med dataöverföringen vilket gör att de fortsätter att arbeta med detta för att lösa problemet. Det är vår förhoppning att vi snart får klarsignal från Certego att felet är avhjälpt, skriver Bengt Malmegård i ett mail till märsta.nu

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

februari
foretagarlunch
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

forskontor

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

aretsforetag

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

standard
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
sangensemble
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt2
nfc_vinter
objekt4
standard_start
veterankraft_standard
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
objekt3
vuxentutbildning