defacto_pan
Datasystemet havererade och boende blev utelåsta i minusgrader.Foto: Insändarbild

Datasystem havererade – Boende blev utelåsta

Boende på Arkaden i centrala Märsta blev utelåsta sedan det digitala låssystemet havererat: - Vissa fick vänta ute i kylan i en timme, berättar en som bor i fastigheten för märsta.nu

Malmegårds Fastighets AB har installerat ett låssystem i sina portar på Arkaden. Men de senaste dagarna har systemet havererat och boende har blivit utelåsta. Så sent som måndag kväll blev boende kvar ute i över en timme innan en annan person som bor i fastigheten kunde låsa upp och släppa in dem. Utöver det är det även datastyrt för att komma in till tvättstugan. Alla boende har fått taggar men till de privata bostäderna finns det fortfarande nycklar att låsa upp med.

Boende som hört av sig till märsta.nu säger att responsen från den som installerat datasystemet varit oförstående när de fått höra att folk står ute och väntar i minusgrader.
– Kändes som att man inte brydde sig alls, jag har undrat vad som händer när systemet slutar fungera och nu har det hänt.

Orsak: Serverbyte
Bengt Malmegård, VD på Malmegårds Fastighets AB, berättar för märsta.nu att man är informerade om situationen sedan i helgen och att man engagerat sig sedan dess för att hitta orsaken:
– I väntan på detta har våra husvärdar på plats gjort allt vad som stått i deras makt att underlätta för hyresgästerna.
Nu visar det sig att orsaken till felet är att vår passersystemleverantör Certego böt server i helgen. Någonting inträffade då med dataöverföringen vilket gör att de fortsätter att arbeta med detta för att lösa problemet. Det är vår förhoppning att vi snart får klarsignal från Certego att felet är avhjälpt, skriver Bengt Malmegård i ett mail till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum
defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

connys
objekt2
sportfiske_banner
sbrf_sep
outsider
objekt4
nrh
sigtunavatten_standard
objekt3
komvuxq3_4