julhandel
Datasystemet havererade och boende blev utelåsta i minusgrader.Foto: Insändarbild

Datasystem havererade – Boende blev utelåsta

Boende på Arkaden i centrala Märsta blev utelåsta sedan det digitala låssystemet havererat: - Vissa fick vänta ute i kylan i en timme, berättar en som bor i fastigheten för märsta.nu

marstac_aug

Malmegårds Fastighets AB har installerat ett låssystem i sina portar på Arkaden. Men de senaste dagarna har systemet havererat och boende har blivit utelåsta. Så sent som måndag kväll blev boende kvar ute i över en timme innan en annan person som bor i fastigheten kunde låsa upp och släppa in dem. Utöver det är det även datastyrt för att komma in till tvättstugan. Alla boende har fått taggar men till de privata bostäderna finns det fortfarande nycklar att låsa upp med.

Boende som hört av sig till märsta.nu säger att responsen från den som installerat datasystemet varit oförstående när de fått höra att folk står ute och väntar i minusgrader.
– Kändes som att man inte brydde sig alls, jag har undrat vad som händer när systemet slutar fungera och nu har det hänt.

Orsak: Serverbyte
Bengt Malmegård, VD på Malmegårds Fastighets AB, berättar för märsta.nu att man är informerade om situationen sedan i helgen och att man engagerat sig sedan dess för att hitta orsaken:
– I väntan på detta har våra husvärdar på plats gjort allt vad som stått i deras makt att underlätta för hyresgästerna.
Nu visar det sig att orsaken till felet är att vår passersystemleverantör Certego böt server i helgen. Någonting inträffade då med dataöverföringen vilket gör att de fortsätter att arbeta med detta för att lösa problemet. Det är vår förhoppning att vi snart får klarsignal från Certego att felet är avhjälpt, skriver Bengt Malmegård i ett mail till märsta.nu

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

magget_dejt
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

marknad_steninge
happy_homes_sommar
farbrorbla_host2017
forsmaleri
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

Festspecialisten – Standard
lindvagen27
solrosvagen28
borg
nfc_vinter
jul2018
slutstation
cricketklubben
yrkesutbildningen
lions_standard
julgranshamtning
matcher_skanela
standard
colorama_jan
Norra Redovisningshuset
vanster_mote
blackfriday
connys
vidargatan7
agy2