defacto_pan2020
Brunt vatten ur kranen hos en villaägare i centrala MärstaFoto: Insändarbild

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

centrum_artikel

Boende i centrala Märsta fick sig en chock i morse när de skulle duscha eller koka kaffet. Ur kranen kom nämligen brunt vatten.
– Man vill ju veta om detta är giftigt, sa en lärare till märsta.nu

Enligt Sigtuna Vatten & Renhållning var allt dock i sin ordning då det missfärgade vattnet berodde på underhållsspolning i gatan. Något som sker enligt planerat, en gång i månaden.
– När vi underhållsspolar och hastigheten på vattnet i ledningarna ökar, så kan rostavlagringar på insidan av rören släppa och får till följd att vattnet kan bli gul/brunaktigt. För att avhjälpa problemet så har vi bett abonnent att spola i kranen tills vattnet klarnar. Vi har även skickat ut en rörnätstekniker för att kontrollera och eventuellt spola vattnet i gatan, förklarar Håkan Stallman, chef för rör och driftnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
Moderaterna_helsida2021
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider