abs_pask
På den här platsen har bilar stått i flera års tid.Foto: Insändarbild
Skyltar sattes upp och bilar lappades.Foto: Insändarbild

Därför lappades bilarna på Steningehöjden

Under kort tid förra veckan sattes det upp skyltar på en grusplan i Steningehöjden där boende parkerat under fem års tid: - Helt plötsligt hade ett 40-tal bilar fått fem p-böter var utan förvarning att det skulle börja ta betalt för parkeringen, berättar en boende i området.

centrum_artikel

Den aktuella grusplanen vid Flottviksvägen i Steningehöjden har fungerat som parkering för boende i området under en tid. Men helt plötsligt dök det upp parkeringsvillkor och bilar som stod där lappades över natten.

Många trodde att det var kommunen som lappade men så var inte fallet. Varken kommunen eller SigtunaHem äger den aktuella markbiten, inte heller Peab som har mark i området. Istället är det ett företag i Uppsala som äger marken och gett Q-park i tillstånd att sköta parkeringen på platsen.
– Alla är utfärdade klockan 12 på natten, vissa inom loppet av 24 timmar, berättar en som bor i området.

happy_homes_mars
centrum_helsida2020
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

festspec_corona_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider