moderaterna_sep2020
På den här platsen har bilar stått i flera års tid.Foto: Insändarbild
Skyltar sattes upp och bilar lappades.Foto: Insändarbild

Därför lappades bilarna på Steningehöjden

Under kort tid förra veckan sattes det upp skyltar på en grusplan i Steningehöjden där boende parkerat under fem års tid: - Helt plötsligt hade ett 40-tal bilar fått fem p-böter var utan förvarning att det skulle börja ta betalt för parkeringen, berättar en boende i området.

fraga_liberalerna

Den aktuella grusplanen vid Flottviksvägen i Steningehöjden har fungerat som parkering för boende i området under en tid. Men helt plötsligt dök det upp parkeringsvillkor och bilar som stod där lappades över natten.

Många trodde att det var kommunen som lappade men så var inte fallet. Varken kommunen eller SigtunaHem äger den aktuella markbiten, inte heller Peab som har mark i området. Istället är det ett företag i Uppsala som äger marken och gett Q-park i tillstånd att sköta parkeringen på platsen.
– Alla är utfärdade klockan 12 på natten, vissa inom loppet av 24 timmar, berättar en som bor i området.

julen_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

meko_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

kristina_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

connys_helsida
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

2020_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
meko_outsider
manskold_outsider
kristina_outsider
julen_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
budget_outsider