moderaterna_riksdag

Därför körs mindre bussar i Märsta

Transdev har den senaste tiden kört mindre bussar på linje 580 trots att det varit många passagerare och coronarekommendationer om social distansering.

FHM och andra myndigheter har uppmanat om att hålla avstånd samt att SL bett resenärer bara resa om man måste. Men trots det har linje 580 i Märsta/Valsta trafikerats med små bussar.

Transdev som är operatör av trafiken i Sigtuna kommun bland annat uppger att anledningen är att man håller på att byta ut de gamla ledbussarna som är från 2006 och som trafikerar linje 580. Nya biogasbussar med tre hjulaxlar från 2013 ska sättas in istället.
– De är fräschare och erbjuder bättre komfort för resenärerna. De är nästan lika långa och stora som de gamla ledbussarna men de ser lite mindre ut för att de inte har någon led. Faktum är att de kan ta upp till 98 passagerare. De gamla ledbussarna kunde ta upp till 107 passagerare. En vanlig buss med två hjulaxlar kan ta upp till 65 passagerare, berättar Thomas Charrier, pressansvarig hos Transdev Sverige AB.

mp_host_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

julmarknad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
valsta-jul_helsida
jul2021

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
nrh
stationshusen_out