centrum_jul_panorama

Därför kan tåg och bussar vara sena i vinter

Bussar och tåg riskerar förseningar vinter, SL uppmanar till tålamod och förståelse.

defacto_jul_artikel

Både bussar och tåg kommer sannolikt att vara försenade vid ett och annat tillfälle i vinter. Bussars försening kan ibland bero på att vägarna som bussen åker inte prioriteras av väghållare som kan vara Trafikverket eller kommunen.
– Om det är svårt för väghållarna att hinna med, kan det bli mycket halt och i värsta fall måste turer ställas in. Resenärernas och förarnas säkerhet kommer alltid i första hand, och tidtabellen i andra hand, skriver SL på sin hemsida.

Tågen påverkas främst av växlande temperaturer, när snö töar och sen fryser till is. Även om man arbetar förebyggande med växlarna så kan det bli problem i samband med tungt snöfall då snöröjare inte hinner med. Dessa prioriterar istället sträckor där många reser. Numera finns elektriska installationer som avvisar växlar.

Tågen kan även drabbas av snö i underredet som kan påverkar körbarhet och samt snö på stationer.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
fme_oktober
happyhomes_2019
trainingpartner_jobb_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

centrum_jul_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

julbord_helsida
tp_helsida
defacto_jul