moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Därför kan det ta tid att få besked om avhopparverksamhet

Nyligen rapporterades att det tog lång tid för kriminella som hoppar av att få beslut av kommunen, men Sigtuna kommun hävdar att det är en process som tar tid.

En person som ville hoppa av kriminalitet sökte stöd av Sigtuna kommun som skulle utreda om det var möjligt för honom att bevilja stöd. Men hanteringen tog tid och personen väntade på besked kring jul som aldrig kom.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att det finns en samverkansöverenskommelse tillsammans med polisen där man ska prioritera arbetet för att minska risken att ungdomar rekryteras av kriminella nätverk men också att ge stöd till individer som vill lämna kriminella miljöer. De som vill hoppa av en kriminell bana tar kontakt med kommunen och därefter görs en ansökan som bedöms i samråd med polisen. Stöd och insatser kan ges tillsammans med polis, brottsofferjour. Därför tar besluten olika lång tid för de som söker.

Klicka här för att läsa mer om avhopparverksamheten

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider