defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Därför kan det ta tid att få besked om avhopparverksamhet

Nyligen rapporterades att det tog lång tid för kriminella som hoppar av att få beslut av kommunen, men Sigtuna kommun hävdar att det är en process som tar tid.

centrum_artikel

En person som ville hoppa av kriminalitet sökte stöd av Sigtuna kommun som skulle utreda om det var möjligt för honom att bevilja stöd. Men hanteringen tog tid och personen väntade på besked kring jul som aldrig kom.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att det finns en samverkansöverenskommelse tillsammans med polisen där man ska prioritera arbetet för att minska risken att ungdomar rekryteras av kriminella nätverk men också att ge stöd till individer som vill lämna kriminella miljöer. De som vill hoppa av en kriminell bana tar kontakt med kommunen och därefter görs en ansökan som bedöms i samråd med polisen. Stöd och insatser kan ges tillsammans med polis, brottsofferjour. Därför tar besluten olika lång tid för de som söker.

Klicka här för att läsa mer om avhopparverksamheten

happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh