defacto_pan
Marie Axelssons bilder från bryggorna.Foto: Marie Axelsson/Facebook

Därför dröjer lagningen av bryggorna

De trasiga bryggorna på strandpromenaden som blivit en valfråga kan inte lagas hur som helst utan kräver speciell kompetens.

Det var för några veckor sedan som oppositionsrådet Marie Axelsson (S) kritiserade Moderaterna för att inte laga bryggorna i kommunen, trots att Moderaterna styrt i enbart 10 månader. Men frågan är inget politiskt stoff enligt Sigtuna kommun som publicerat en redogörelse på sin Facebooksida.

Det enkla svaret till varför de inte lagats är helt enkelt att det kräver speciell kompetens och det är ytterst få som har den kompetensen. Kommunen har dock kontakt med ett företag som kommer att laga bryggorna. Dessvärre är trycket hårt på det aktuella företaget och det kommer dröja till efter sommaren tills något blir gjort.

Orsaken till att bryggorna gick sönder var den hårda vintern med rivande isflak som utsatte bryggorna för påfrestningar som de inte klarade av. Bryggan vid minigolfen går att gå ut på men trädäcket kan inte beträdas, på bryggan längre västerut är det beträdelseförbud.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

komvuxq3_4
objekt2
nrh
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
sportfiske_banner
connys
objekt3
outsider
objekt4