arlandagk_panorama
Marie Axelssons bilder från bryggorna.Foto: Marie Axelsson/Facebook

Därför dröjer lagningen av bryggorna

De trasiga bryggorna på strandpromenaden som blivit en valfråga kan inte lagas hur som helst utan kräver speciell kompetens.

centrum_tvaar

Det var för några veckor sedan som oppositionsrådet Marie Axelsson (S) kritiserade Moderaterna för att inte laga bryggorna i kommunen, trots att Moderaterna styrt i enbart 10 månader. Men frågan är inget politiskt stoff enligt Sigtuna kommun som publicerat en redogörelse på sin Facebooksida.

Det enkla svaret till varför de inte lagats är helt enkelt att det kräver speciell kompetens och det är ytterst få som har den kompetensen. Kommunen har dock kontakt med ett företag som kommer att laga bryggorna. Dessvärre är trycket hårt på det aktuella företaget och det kommer dröja till efter sommaren tills något blir gjort.

Orsaken till att bryggorna gick sönder var den hårda vintern med rivande isflak som utsatte bryggorna för påfrestningar som de inte klarade av. Bryggan vid minigolfen går att gå ut på men trädäcket kan inte beträdas, på bryggan längre västerut är det beträdelseförbud.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
sangensemble
connys
ridskola_2019_helsida
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

karby_varme1
happyhomes_2019
arlandagolf
extravaganza_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
karby2
ridskola2019_outsider