defacto_pan
Marie Axelssons bilder från bryggorna.Foto: Marie Axelsson/Facebook

Därför dröjer lagningen av bryggorna

De trasiga bryggorna på strandpromenaden som blivit en valfråga kan inte lagas hur som helst utan kräver speciell kompetens.

Det var för några veckor sedan som oppositionsrådet Marie Axelsson (S) kritiserade Moderaterna för att inte laga bryggorna i kommunen, trots att Moderaterna styrt i enbart 10 månader. Men frågan är inget politiskt stoff enligt Sigtuna kommun som publicerat en redogörelse på sin Facebooksida.

Det enkla svaret till varför de inte lagats är helt enkelt att det kräver speciell kompetens och det är ytterst få som har den kompetensen. Kommunen har dock kontakt med ett företag som kommer att laga bryggorna. Dessvärre är trycket hårt på det aktuella företaget och det kommer dröja till efter sommaren tills något blir gjort.

Orsaken till att bryggorna gick sönder var den hårda vintern med rivande isflak som utsatte bryggorna för påfrestningar som de inte klarade av. Bryggan vid minigolfen går att gå ut på men trädäcket kan inte beträdas, på bryggan längre västerut är det beträdelseförbud.

julbanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

sportfiskebanner2
fme_jul
defacto_host2018
EXTRA

Klart med hyran för 2019

Bostad SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

lager_bilnet
sigtuna_funkis

VA-taxa går upp 2019

Nyheter Vatten- och avloppstaxan kommer att öka under 2019 med tre procent om fullmäktige klubbar saken om en vecka.

happy_homes_juli
icavalsta_julbanner
objekt2
connys
objekt4
outsider
colorama_vinter
sigtunavatten_standard
funkis_2
komvuxq3_4
nrh_lania
vanster_jul
objekt3