moderaterna_panorama
Skånela IF vann till slut helas USM. Foto: Insändarbild/Skånela IF

Damjuniorerna vann USM

Skånelas damjuniorer svarade för en bragd då man på söndagen vann både semifinal och final i USM: - Vi var inte favoriter när vi kom hit men vi är ett jävla lag som krigar. Vi ger aldrig upp oavsett om vi ligger under eller leder. Detta är verkligen en lagprestation, säger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg till svenskhandboll.se

Skånelas damjuniorer har två av landets hetaste talanger i målvakten Gracia Zomi Axelsson och Kristin Thorleifsdottir framåt. De båda var en strakt bidragande orsak till att Skånela på söndagen besegrade Nacka i semi och därefter Tumba i finalen. Givetvis fick Skånela med både Zomi Axelsson och Thorleifsdottir i turneringens All star team.
– Kristin får ta en hel del ansvar men en mer lagspelare hittar du inte. Hon pushar dem yngre och hjälper dem så tillsammans blir vi starka. Det är också speciellt för tjejerna att få avsluta säsongen med ett guld. Det är sista gången för många av dessa i USM sammanhang och det går inte att få ett bättre slut, säger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg till svenskhandboll.se

Skånelas start som gav 3-0 visade sig bli tungan på vågen då lagen sedan följdes åt hela matchen, i paus var det 10-0 och till slut 17-16 till märstalaget. Under 3-4 minuters spel räddade Axelsson Zomi allt vilket gav Skånela chans öka på. När Tumba sedan inte kommer ikapp är saken biff.

liber_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

ewas_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
connys
nrh