bovard_sh
Jonas Eriksson ska döma Rosersbergs IK/Sigtuna IF sim en del av fick- och damfotbollens dag.

Damfotbollen får egen dag i Sigtuna-Eriksson dömer

Nya konstellationen RIK/SIF, Rosersbergs IK/Sigtuna IF lanserar en flick- och damfotbollslag med olika aktiviteter i Sigtuna 13:e maj. Bland annat ska Sigtunas stjärndomare Jonas Eriksson döma två matcher.

rosta_sigtuna2

Sigtuna och Rosersberg slår ihop delar av sina damverksamheter och har ett gemensamt juniorlag och seniorlag.
– Bakgrunden är egentligen att det inte finns underlag i kommunen för två damjuniorlag (eller damlag) utan det skulle blivit en utmaning för bägge föreningarna att få ihop en trupp. Sigtuna IF FK har också haft ambitioner att ha ett damlag när föreningen fyller 100 år nästa år men har på vägen insett att det kommer bli svårt på egen hand, säger Sigtuna sportchef Martin Möller.

Sponsorerna positiva
Det finns en gemensam damkommitté som ska driva utvecklingen framåt och även sponsorer har ställt sig positiva enligt Martin Möller:
– Bägge föreningarna har ”egen” verksamhet upp till 15 år som bygger på ”så många som möjligt, så länge som möjligt” och därefter bildas gemensamma flicklag, damjuniorlag och damlag. Målsättningen är att få fler flickor att spela fotboll längre i bra miljöer. Ett folkhälsoperspektiv som kan leda till idrottsliga framgångar långsiktigt.

Eriksson dömer
Nu har man också gjort klart med en flick- och damfotbollens dag på Prästängarna i Sigtuna där Jonas Eriksson ska döma både juniormatchen och matchen i damtrean mellan RIK/SIF-Månkarbo. Utöver det kommer det att finnas olika aktiviteter och man bjuder in representanter från både kommunen och svenskt fotboll. Jonas Eriksson har tidigare dömt en fotbollsmatch i Division 3 mellan Märsta-Uppsala-Kurd.

v_eu_helsida

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

oppning_helsida
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

mp_eu
bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

varfest_helsida
eu_sap
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

connys
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
nationaldag_out
sap_outsider_eu
mp_eu_outsider
bonava_maj_outsider
oppning_outsider
nrh
v_eu
sh_oppet
rosta_sigtuna
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out