defacto_pan
Jonas Eriksson ska döma Rosersbergs IK/Sigtuna IF sim en del av fick- och damfotbollens dag.

Damfotbollen får egen dag i Sigtuna-Eriksson dömer

Nya konstellationen RIK/SIF, Rosersbergs IK/Sigtuna IF lanserar en flick- och damfotbollslag med olika aktiviteter i Sigtuna 13:e maj. Bland annat ska Sigtunas stjärndomare Jonas Eriksson döma två matcher.

marstakalaset_artikel

Sigtuna och Rosersberg slår ihop delar av sina damverksamheter och har ett gemensamt juniorlag och seniorlag.
– Bakgrunden är egentligen att det inte finns underlag i kommunen för två damjuniorlag (eller damlag) utan det skulle blivit en utmaning för bägge föreningarna att få ihop en trupp. Sigtuna IF FK har också haft ambitioner att ha ett damlag när föreningen fyller 100 år nästa år men har på vägen insett att det kommer bli svårt på egen hand, säger Sigtuna sportchef Martin Möller.

Sponsorerna positiva
Det finns en gemensam damkommitté som ska driva utvecklingen framåt och även sponsorer har ställt sig positiva enligt Martin Möller:
– Bägge föreningarna har ”egen” verksamhet upp till 15 år som bygger på ”så många som möjligt, så länge som möjligt” och därefter bildas gemensamma flicklag, damjuniorlag och damlag. Målsättningen är att få fler flickor att spela fotboll längre i bra miljöer. Ett folkhälsoperspektiv som kan leda till idrottsliga framgångar långsiktigt.

Eriksson dömer
Nu har man också gjort klart med en flick- och damfotbollens dag på Prästängarna i Sigtuna där Jonas Eriksson ska döma både juniormatchen och matchen i damtrean mellan RIK/SIF-Månkarbo. Utöver det kommer det att finnas olika aktiviteter och man bjuder in representanter från både kommunen och svenskt fotboll. Jonas Eriksson har tidigare dömt en fotbollsmatch i Division 3 mellan Märsta-Uppsala-Kurd.

happyhomes_2019
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
colorama_april2

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

sommar
kontor_thaifong

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
connys
nrh
colorama_april
defacto_outsider