defacto_pan2020

Seger för damerna men förlust för herrarna

Skånelas damer vann sin match på söndagen medan herrarna förlorade mot OV Helsingborg med 19-22.

centrum_artikel

Skånela-OV Helsingborg
Då lägger vi damernas match till handlingarna och fokuserar på herrarna. OV leder den rekordjämna tabellen men Skånela kan vid seger blanda sig in i kvaljakten. Tretton minuter så lång tid tog det innan Skånela fick hål på OV:s målvakt, Robert Ladan fick till slut in en boll i mål. Men den här matchen kan i praktiken vara avgjord, OV leder med 7-1.

OV visar ingen pardon i inledningen, Skånela kommer knappt till skott och skåningarna har redan 4-0 efter 7 minuter. Jimmy Karlsson begär timeout för att ändra på utvecklingen.

I halvtid har OV ledningen med 13-5, det känns som pojkar mot män. De lägen som Skånela fått har målvakten Jane Cvetkovski lekt hem. OV har dock bara tretton mål fram men ser ut att ha en högre växel när man önskar. Starten av matchen var brutal och förödande för Skånela. Vi väntar in andra halvlek inom de närmsta minuterna.

Skånela försöker i alla fall göra match av detta och efter 11 minuter har man plockat in några mål, ställningen nu 11-16 och OV tar timeout där man manar till lugn.

Efter 15 minuter är det nu 14-17. Skånela känner att man kan koppa ikapp, man får lite räddningar samtidigt som OV:s målvakt visat sig vara mänsklig i andra.

Tio minuter återstår. Skånela har fått spela med en man mer och ligger under med 16-18, det är en ändrad matchbild. Återstår att se om Skånela lyckas komma  ikapp. Marcus Nilsson drar ner applåder i samband med en straffräddning. Men nu är det Skånela som drabbats av utvisning. Vid 16-19 kostade Rahali på att missa straff, det målet hade Skånela behövt.

4.30 återstår nu att spela. Fredrik Olsson och Jane i OV-målet har en intern batalj, Olsson ”stirrade” på Jane efter ett mål, Jane svarade med att gå upp till halva plan och visa med händerna att Olsson ”pratar för mycket”. Två minuter kvar och OV har 18-21.

Skånela fick tag i bollen med en minut kvar och 19-21 men kastade den onödigt till OV som nu kommer ta hem detta med 22-19.

Tränare Jimmy Karlsson var inte helt missnöjd med tillställningen, fram för allt var han inte imponerad av OV:s målvakt Jane Cvetskovski:
– Han är inte så här bra annars, vi gör honom till världsmästare, vi ska inte ge honom det, han får våra bra lägen och sen går det troll i det, analyserar Karlsson.

Karlsson tyckte att hans lag slöt sig samman i andra och lyfte sig:
– Vi vinner andra, men det är tråkigt att vi inte är skarpa. Våra V6 bränner lägen, men taktiskt bra, vi släpper in 22 mål mot serieledaren, med lite tur kunde vi göra det tajt.

Vad säger du om Olssons och Janes duell?
– Såg inget av det, men lite trashtalk är det alltid ute på banan.

Hur går ni vidare efter detta?
– Vi ska fortsätta som vi har gjort, vi får förändra lite och höja procenten.

Skånela – Lundgagård 30-25
Skånela jagar vidare i toppen av Damallsvenskan och seger är ett måste för att behålla tätkänning bakom Önnered. Första halvlek var dock inte helt lysande för tjejerna. Lundagård har varit resoluta i försvarsspelet men samtidigt har Skånela bränt en hel del bra lägen. Lundagård har halvtidsledning med 16-12. ”Chippens” lag har dock tidigare visat att man kan vända på underlägen och möjligheten finns då Lundagård fått utdelning på det mesta. Med bättre agerande i försvaret och lite fler målvaktsräddningar så kan det bli en spännande avslutning på det hela.

Lundagård inledde andra med att punkta Kristin Thorleifsdottir och stundtals hade Skånela svårt att hantera det. Men sista fem minuterna har Skånela plockat in några bollar och efter 11.31 är underläget 17-19.

23 minuter är spelade i Vikingahallen, Skånela har nu plockat ikapp underläget och har 24-23 på resultattavlan. Gästerna byter målvakt men får ingen effekt av det. Thorleifsdottir har varit brutal i offensiven och även i defensiven med Amanda Vinelund. Just nu har Lundagård ingen lösning på Skånela i någon del av spelet.

Skånela kommer ta hem detta, man gör återigen en stark andrahalvlek i Vikingahallen. Slutresultatet skrivs till 30-26. Därmed vinner man andra med 18-10.

Tränare Fredrik ”Chippen” tyckte följande om insatsen:
– Jag blir aldrig nervös, jag vet vad vi är kapabla till. Förra gången hemma var ett liknande läge. Men det är onödigt, vi gör 18 i andra och kunde ha gjort lika många i första.

Vad beror det på att ni hamnade i den sitsen?
– Vi är inte på plats bakåt i första, det är en fokuseringsfråga, vi tittar inte på vad vi gör, det var för slött. Men vi visar karaktär, det kommer bli svårare uppgifter och vi behöver höja oss.

Kristin Thorleifsdottir tog sig ur sin markering efter några minuter i andra och därefter fanns det inget stopp:
– Hon är van att bli punktad varje match sedan omgång tre. De fick utvisningar och då kom hon med i spelet. Sofia Petersson fick mer utrymme istället, analyserar ”Chippen”.

  • Uppdaterad. 17.45 (Vi siktar på en uppdatering av matchutvecklingen var 5-10:e minut eller då det händer något speciellt).

 

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider