eurosko_december
Så här såg det ut på Eddaskolan i torsdags kväll, flera timmar efter att det hade regnat. Foto: Insändarbild

Dålig utemiljö för skolbarn på Eddaskolan

Elever på Eddaskolan har under en tid haft en dålig utemiljö, det säger en förälder till märsta.nu: - Det är som att ingen bryr sig om våra barn för att det är många med utländsk bakgrund här, säger föräldern till märsta.nu

marstac_aug

Så fort det regnar så blir utemiljön dålig för barnen på Eddaskolan. En förälder säger till märsta.nu att det är lerigt och blött:
– Barnen springer ändå och leker i detta, det är inte roligt för dem att ha en sådan miljö, de vill spela fotboll och annat men kan inte göra det av allt vatten, berättar föräldern.

”De struntar i oss”
Kommunen sålde Eddaskolans fastighet till Rikshem för några år sedan. Men det är kommunen som bedriver en skolverksamhet där och då är det också kommunen som huvudman som ska se till att det finns en bra utemiljö
– Det är som att kommunen och lärare struntar i oss för att det är många barn med utländsk bakgrund här, fortsätter föräldern.

Kommunen felanmäler
Sigtuna kommun fick ta del av bilden som märsta.nu hade förra veckan. Det korta beskedet från kommunen är att man ska felanmälan skolgården till Rikshem.
– Det måste vara ett skämt, har skolan verkligen inte sett att det ser illa ut förrän nu, säger föräldern till märsta.nu efter att denne fått ta del av kommunens svar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

marknad_steninge
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

happy_homes_sommar
banner_december
magget_dejt
forskontor
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

blackfriday
solrosvagen28
vanster_mote
frisyr2018
Norra Redovisningshuset
standard
agy2
matcher_skanela
connys
Festspecialisten – Standard
yrkesutbildningen
julgranshamtning
borg
nfc_vinter
lions_standard
colorama_jan
jul2018
slutstation
jul2018
cricketklubben