februari
Så här såg det ut på Eddaskolan i torsdags kväll, flera timmar efter att det hade regnat. Foto: Insändarbild

Dålig utemiljö för skolbarn på Eddaskolan

Elever på Eddaskolan har under en tid haft en dålig utemiljö, det säger en förälder till märsta.nu: - Det är som att ingen bryr sig om våra barn för att det är många med utländsk bakgrund här, säger föräldern till märsta.nu

Så fort det regnar så blir utemiljön dålig för barnen på Eddaskolan. En förälder säger till märsta.nu att det är lerigt och blött:
– Barnen springer ändå och leker i detta, det är inte roligt för dem att ha en sådan miljö, de vill spela fotboll och annat men kan inte göra det av allt vatten, berättar föräldern.

”De struntar i oss”
Kommunen sålde Eddaskolans fastighet till Rikshem för några år sedan. Men det är kommunen som bedriver en skolverksamhet där och då är det också kommunen som huvudman som ska se till att det finns en bra utemiljö
– Det är som att kommunen och lärare struntar i oss för att det är många barn med utländsk bakgrund här, fortsätter föräldern.

Kommunen felanmäler
Sigtuna kommun fick ta del av bilden som märsta.nu hade förra veckan. Det korta beskedet från kommunen är att man ska felanmälan skolgården till Rikshem.
– Det måste vara ett skämt, har skolan verkligen inte sett att det ser illa ut förrän nu, säger föräldern till märsta.nu efter att denne fått ta del av kommunens svar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

foretagarlunch
forskontor
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

aretsforetag

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

februari

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

outsider_defacto
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_standard
objekt4
standard_ridskola
sangensemble
nfc_vinter
objekt3
standard_start
matcher_skanela
objekt2
standard
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard