varumarke_defacto_sommar
Så här såg det ut på Eddaskolan i torsdags kväll, flera timmar efter att det hade regnat. Foto: Insändarbild

Dålig utemiljö för skolbarn på Eddaskolan

Elever på Eddaskolan har under en tid haft en dålig utemiljö, det säger en förälder till märsta.nu: - Det är som att ingen bryr sig om våra barn för att det är många med utländsk bakgrund här, säger föräldern till märsta.nu

marstac_aug

Så fort det regnar så blir utemiljön dålig för barnen på Eddaskolan. En förälder säger till märsta.nu att det är lerigt och blött:
– Barnen springer ändå och leker i detta, det är inte roligt för dem att ha en sådan miljö, de vill spela fotboll och annat men kan inte göra det av allt vatten, berättar föräldern.

”De struntar i oss”
Kommunen sålde Eddaskolans fastighet till Rikshem för några år sedan. Men det är kommunen som bedriver en skolverksamhet där och då är det också kommunen som huvudman som ska se till att det finns en bra utemiljö
– Det är som att kommunen och lärare struntar i oss för att det är många barn med utländsk bakgrund här, fortsätter föräldern.

Kommunen felanmäler
Sigtuna kommun fick ta del av bilden som märsta.nu hade förra veckan. Det korta beskedet från kommunen är att man ska felanmälan skolgården till Rikshem.
– Det måste vara ett skämt, har skolan verkligen inte sett att det ser illa ut förrän nu, säger föräldern till märsta.nu efter att denne fått ta del av kommunens svar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

forskontor

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

defacto_panorama_boka_mote
happy_homes_sommar
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

lillabjorn5
Festspecialisten – Standard
cricketklubben
lions_standard
standard
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
oriongatan174
korsbarsvagen1
Frisyr – Standard
sbrf2
standard
korpentraning
matcher_skanela
dogranch
connys
borg